Bõrös malackaraj, hajdina- és céklasalátával

2012-10-12

sponsored links

boros_malackaraj_ceklasalata_hajdinasalata.jpg

Szinte röpülnek a napjaim, és a két hete ígért piaci ámokfutást dokumentáló második felvonást csak most tudom pótolni. Talán még minden beszerezhetõ hozzá, beleértve a cékla levelét és jóféle paradicsomot még ma is láttam a piacon. A malackarajról elég lesz csak a technológia taglalásánál szólni, talán a hajdinasaláta az, ami ennek a fogásnak a nem teljesen szokványos, és mindenképpen legkarakteresebb darabja. Az alapötletet a taboulleh adta, mégpedig az igazi authentikus, ahol jóval több a zöld, mint a bulgur, csak én most a bulgurt hajdinával helyettesítettem, illetve hasznosítottam a cékla levelét. Amit sokan kidobják, pedig kár érte, a nem túl öreg, friss, feszes levelek, sõt még a levél tövénél lévõ nyél is nagyon jó textúrájúak, és finomak. Ha valaki levéllel tud céklát vásárolni, feltétlenül arra buzdítom, hogy a zöldet ne dobja ki, hanem használja fel. A salátában a savanykás-édes elemet az ökörszív paradicsom biztosította, ha tudunk ilyet szerezni, feltétlenül azt használjuk, a holland takarmányparadicsom nem feltétlenül a kívánt eredményt fogja hozni.

Hozzávalók (6 adag)

- 1.6 kg bõrös malackaraj
- só, 1 kk fektebors, 1 kk zöldbors, 1 kk szecsuáni bors, 1 kk koriander, 1 kk római kömény, 1/4 csillagánizs, 1 kk fûszerkömény
- zsír vagy olívaolaj

- 3 nagyobb cékla ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2012/10/12/boros_malac...

sponsored links

Keres?s