Hagymás-gombás marha
sponsored links
Rájöttem, hogy szeretem a marhahúst. Persze nem steak-ként nyersen, szigorúan kellõen átfõzve/átsütve. Vadasként, és ilyen párolt szószos ételekként. Meg persze a "spagetti húsgombóccal" és a svéd húsgolyó is kedvenc. Ja meg a hamburger.
Azt hiszem most a szokásoshoz képest "marhahúsos-korszakom" van.
A recept a múlt havi GoodFoodból van, egy kicsit változtattam az elkészítésen, szerintem szükségtelen a gombát 2 órán át fõzni, úgyhogy csak a fõzési idõ második felében adtam hozzá.
Hozzávalók:
- 70-90 dkg marhalábszár, vastag szeletekre vágva
- 2 evõkanál olaj
- 3 közepes hagyma
- 1 teáskanál cukor
- kevés liszt
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 7 dl marhahúsleves (DM-es bio leveskockából a legjobb) ...