Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Rozmaringos bárányborda Yorkshire puddinggal és grillezett zöldségekkelIdén húsvétra eredetileg egyben sütött báránycomb vagy lapocka volt a terv, de amikor péntek hajnalban kimentem a Nagycsarnokba, és megláttam a hentesnél néhány darab gyönyörû báránygerincet, azonnal módosítottam a tervet: a húsok szépek voltak, arányosak és frissek, a bordák is normálisan le voltak tisztítva. Egy 70 dekás darabot ... |
Tovbb... |
HÁZI PARASZTSONKA - AZ IGAZI!Aki nem szokott húst fogyasztani, annak azt ajánlom, hagyja ki ezt a bejegyzésemet! Aki viszont szereti a húst és "mindenevõ", nézze meg milyen az igazi házi parasztsonka! Március végére megvolt az üzletekben a nagy sonka ellenõrzés. Nem is sejtjük, hogy a gyártókon kívül - akik ... |
Tovbb... |
Bárányérmék kaprimártással |
Tovbb... |
Zöldborsós tokány |
Tovbb... |
Húsvéti báránygerinc, színes - zöldséges körettelHát nem kívánatos, így amikor már kibontottam a vastag fehér köpenyébõl, ami szorosan burkolta ?Férjem ugyan erõsen tiltakozott ellene, - csak nem akarod azt levenni ?-, mert állítása szerint itt, ahol nem is olyan ritkaság a bárány pecsenye (nem csak ) a húsvéti asztalon, csakúgy sütik a faggyúval együtt, attól szaftosabb lesz. A legtöbbször nem is ... |
Tovbb... |
Húsvéti sonkaAz utóbbi három évben biztosan sonka volt húsvétkor, emígy-amúgy elkészítve. Most sem akartam megszakítani a sorozatot, bár egy nappal elõbbre vettem mer gondoltam holnap azért csak viszek egy kis változatosságot a dologba. De majd meglássuk hogy sikerül. Most viszont a sonka. Egy fontos változtatást eszközöltem; a fõzés után még beraktam a sütõbe. A fõzést nem ... |
Tovbb... |
a zidei kenyérben sült sonkamár évek óta készül, persze vannak részletek amit mindig elfelejtek. pl, hogy melyik lábasban, csuporban, milyen edényben sütöm. ... |
Tovbb... |
Élménybeszámoló és húsvéti ajánlóElõször is szeretnék minden kedves olvasómnak nagyon kellemes hétvégét kívánni, és remélem, hogy nálatok is legalább olyan jól telik majd el ez a pár nap, mint ahogyan nálunk. Mára meg volt a munka, innentõl csak a pihenés....:) Dexter már egész megszokta a környezetet, szóval eléggé kezdi feltalálni magát. Bár még az egyedüllétet annyira nem ... |
Tovbb... |
SonkafürdõTegnap már nálam is ázott a sonka, hogy aztán mindjárt megkezdje jó 5-6 órás wellnessprogramját a gázláng felett. Az áztatás egyébként legalább olyan fontos, mint hogy jó alapanyagot használjunk és türelmesek legyünk. Ha házi sonkához jutottunk, fõzés elõtt legalább 6-8 órát áztassuk hideg ... |
Tovbb... |
CSÜLÖK SÜLTA böjti idõszakot lezárva ismét elõkerülnek a húsos ételek. A húsvét leginkább "trendi" étele a sonka. De ha egy kisebb csülök van otthon, azt is elkészíthetjük. Bár nem biztos, hogy az eddig hústól kímélt gyomornak elõször ezzel a bendõrepesztõ sülttel kell találkoznia. De ha mégis ezt szeretnénk, íme hozzá egy ... |
Tovbb... |
sonka, pác, nagypéntek.A húsvéti ünneplésre való testi-lelki készülõdésnek bizarr, mégis valahogy helyénvaló módja az, amikor az ember nagypénteken másnaposságtól enyhén gyötörten, korgó gyomorral áll neki az ünnepi sonka elkészítésének. Az elõzõ esti fél tivornyától törékeny testünk puha ágyért és meleg ételért kiállt, miközben tudjuk, ez a nap a ... |
Tovbb... |
Újhagymás, sajtmártásos karajFrissen ajánlom fogyasztani. Érdemes annyi készíteni, amennyi el isfogy, mert másnapra besûrûsödik és elveszti mártásos jellegét. Tálaljuk rizzselvagy tésztával. Egy fõre két karajjal kell számolni ... |
Tovbb... |
Oldalas ajvárral és sós rétesselMár régóta el akartam készíteni az ajvárt, aminek most jött el a napja. Nagyon finom lett és kiválóan passzolt az oldalashoz és a köretként felszolgált burgonyapürével töltött réteshez. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Szezámos sertés szûz, puliszkával és borsóhüvely-retek salátávalKönnyen és gyorsan elkészíthetõ a következõ étel, akár az ünnepi asztalra is. A sertésszûz mára már könnyen beszerezhetõ, igaz nem a legolcsóbb húsok egyike. Ezért célszerû csak annyit venni, amennyit rögtön el is fogyasztunk, hiszen frissen a legfinomabb, felmelegítve már tényleg drága! Szezámmag és puliszka remek kiegészítõi ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-mustáros szûzérmékA szûzérme a legfinomabb disznóhús. Nekem legalábbis a kedvencem. Gyorsan elkészül,ezer módon variálható. Süthetõ egybe, érmékre darabolva, serpenyõben, sütõben. Eredetileg csak simán, kis sóval, borssal, fokhagymával akartam megsütni, végül felturbóztam némi tejszínnel és mustárral, hátha a ... |
Tovbb... |
Sonkás szûzérmék almás hagymalekvárralHozzávalók: 1 szûzérme 8 szelet pármai sonka ... |
Tovbb... |
Kemencében sült bárányHozzávalók: 1 kisebb bárány, só, bors, 1-2 hagyma, 1 fej fokhagyma, füstölt szalonna, vörösbor, zsír ... |
Tovbb... |
Felvidéki brassóiA barátaink nemrég megvendégeltek minket, és náluk ettük ezt a fajta brassóit. A hagyományos brassóitól némiképpen különbözik: sütõben készül rengeteg fokagymával és majorannával. Viszont nincs benne szalonna, paradicsom és paprika. Eredetileg filézett kacsacombból készítik, de disznóhússal is nagyon finom. Ehetjük sültkruplival, de ... |
Tovbb... |
Joghurtos mangalica szûzpecsenye
Aki nem szereti a bárányhúst, húsvétra készíthet mangalica szûzpecsenyét az ünnepi ebédre. Íme egy gyors és remek recept azoknak, akiknek nincs túl sok idejük a konyhába forgolódni az ünnepek elõtt. Joghurtos mangalica szûzpecsenye ... |
Tovbb... |
Báránycsülök zöldségágyonNemcsak a húsvéti menü fõfogása lehet a zsenge bárány. Hozzávalók: 1 egész báránycsülök, 1 dl sör, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 kanál zsír, 3-4 sárgarépa, 4 ... |
Tovbb... |
Vasi pecsenye friss tavaszi salátával A nõvérem sûrûn mondogatta, sõt ódákat zengett, errõl a rántott hús technikáról, de valahogy mindig elmaradt a sütése. Barbinál láttam a napokban, rá pár napra a Tv.-be! Vettem a jeleket, ezért a hétvégén megsütöttem. Elmondhatom valami fantasztikus! Mivel reszelt krumpli réteg borítja, friss salátával ... |
Tovbb... |
Báránycomb balzsamos céklával és céklapürévelEzt az ételt két séf ihlette, Várvizi Péter és Sárközi Ákos. A báránycombhoz volt receptem, de változtattam rajta, a céklát pedig kóstoltam és megpróbáltam itthon reprodukálni. Majdnem sikerült. Most már csak Sárközi Ákoshoz kell beiratkoznom tálalás mûvészetét tanulni. Fantasztikusan szépek a tányérjai, errõl egyszer majd írok egy ... |
Tovbb... |
Zöldségekkel töltött dagadó1,5 kg sertés dagadó 2 száraz zsemle kb. 1,5 dl tej ... |
Tovbb... |
Csavart csülökItt most lesz egy kis csalás, ugyanis ezt az ételt már beblogoltam korábban, viszont akkoriban egyáltalán nem figyeltem a tálalásra, a fotózásra és a leírása is eléggé esetleges. Nos, ugye, mondanom sem kell, ezt is a Székely Konyhának készítettem, és az sem titok, hogy a lányom segített a tálalásban, többek közt azt a gyönyörû paradicsomrózsát õ ... |
Tovbb... |
A Jamie-féle ragu alapreceptKellett már egy húsos szaftos (zaftos) egytál. Jamie ragu alapreceptje
pedig igen csábító volt. Nem kell hozzá sok minden, idényzöldségekkel és
konzervvel is megoldható, és a kevergetésen kívül nem kell sok mindent
csinálni vele. A két és fél óra fõzés persze hosszú volt, pláne, hogy
este nyolckor kezdtem neki. És ez azt jelezte elõre, hogy nem ... |
Tovbb... |
Zsályás, medvehagymás sertésszûz leveles tésztában |
Tovbb... |
OssobucoEgy márciusi kedden, mikor épp a bevásárlás felénél tarthattam, és a hentespultnál nézegettem egy szép darab felsálat, hirtelen én lettem a felsál! És semmi más nem voltam - csak egy lemészárolt állat a hûtõpultra dobva, amint arra vár, hogy valaki megvegye, megfõzze, elfogyassza. Nem kívülrõl láttam magam ilyennek, hanem belülrõl, éreztem, ahogy a ... |
Tovbb... |
Kukoricás marharaguEgy kép alapján nagyon megkívántam ezt a marharagut, de persze egy kicsit megint átalakítottam az ízlésemnek megfelelõen. :P A recept:
|
Tovbb... |
Hentes tokányVagyis csak majdnem hentes tokány... Több receptet is áttanulmányoztam, és kiderült, hogy a hentes tokány egyik lényege a paradicsompüré lepirítása, attól lesz ugyanis "paprikás" színû. Mi egy picit egyszerûsítettünk a recepten (sajnos nem vettünk paradicsomsûrítményt) és fûszer paprikát használtunk a püré ... |
Tovbb... |
Húsvéti sült oldalas variációkMézes-csípõs pácban érlelt mangalicaoldalas, gyömbéres francia krumplipürével, szalonnás babrõzsével ... |
Tovbb... |
Zsebes karaj
|
Tovbb... |
Húsvéti cipóban sült sonkaÉvek óta a húsvéti menü kedvenc fogása nálunk a cipóban sült sonka. Az elmúlt két évben készült cipóban sült sonkáról már a blogon is megemlékeztem. Az idei cipóban sült sonkáról is beszámolok majd, hiszen ezt a fogást az ünnepet megelõzõ nap mindig elkészítem. Érdemes jó minõségû, hagyományos eljárással készült sonkával készíteni, minden ... |
Tovbb... |
Mustáros bárányborda fokhagymás zöldbabbalHozzávalók: 1 egész bárányborda, 5 dkg vaj, 2 kanál mustár, só, bors. A zöldbabhoz: 40 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet), 4-5 gerezd fokhagyma, só, 1 evõkanál ... |
Tovbb... |
Hagymás karajEz régen élt emberek, régi receptje nyomán készült étel. Maimoni blogján akadtam rá véletlenül, õ is egy könyvben találta Cserna Szabó András: Ede a levesben c. könyvében, konkrétan a szerzõ nagymamájának a receptje, "kivert hús" néven. ... |
Tovbb... |
Bárányragu Hozzávalók: 60-70 dkg bárányhús, 1 nagyobb fej hagyma, 10-10 dkg sárgarépa, fehérrépa és zeller, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés liszt, 1 dl paradicsomlé, 1 dl tejföl, olívaolaj, só, bors, 1 csokor ... |
Tovbb... |
Hagymás hús avagy a "kivert hús"Az eredeti receptet Maimoninál olvastam, de sajnos keresztanyává kellett elõlépnem, mert ilyen piszok családom van, hogy az eredeti elnevezéstõl percekig fetrengtek a hátukon. Szóval hús hagymával. |
Tovbb... |