Húsvéti sonka
sponsored links
Az utóbbi három évben biztosan sonka volt húsvétkor, emígy-amúgy elkészítve. Most sem akartam megszakítani a sorozatot, bár egy nappal elõbbre vettem mer gondoltam holnap azért csak viszek egy kis változatosságot a dologba. De majd meglássuk hogy sikerül.
Most viszont a sonka. Egy fontos változtatást eszközöltem; a fõzés után még beraktam a sütõbe. A fõzést nem akartam kihagyni, de utána meg is akartam sütni csak nem úgy mint tavaly meg tavaly elõtt, szeletekre vágva serpenyõben mer patogott mint a bolond (Évi nem örül ha valami pattog és próbálja már röptükben elkapni a zsírcseppeket :)
Szóval fogtam és be a sütõbe.
Ahogy olvastam elég sokan kenik sütés közben valamivel, erre is kellett még nézni valamit. Végül a méz , sherryecet zöldfûszer hármasra esett a választás.
Ja meg olvastam olyat is hogy vegyük ki a fõzõlébõl és úgy hagyjuk kihûlni, meg egy germán oldalon olyat találtam hogy hagyjuk a lében kihûlni, sokáig. Mivel a bejegyzés a roppant ötletes "Der perfekte Osterschinken" címet viselte gondoltam megpróbálom.
Hát ennyi. Majd egyszer csak sikerül egy olyan is, ami nemcsak jó lesz de széjjel se esik :)
Kellbele:
1 füstölt, kötözött sonka (1-1,5 kg),
2 szárzeller, nagyobb darabokra vágva,
2 sárgarépa,
1 nagyobb fej vöröshagyma, félbe vágva,
Egy fûszercsokor (1 csokor petrezselyem, 2-3 kakukkfûág, póréhagyma külsõ levele ha van, ezt kötözzük össze),
3-4 babérlevél,
Fél evõkanálnyi borókabogyó,
Fél evõkanálnyi szemes fekete bors
A mézes glazúrhoz
Három-négy evõkanálnyi vegyes virágméz ...