HÁZI PARASZTSONKA - AZ IGAZI!
sponsored links
Aki nem szokott húst fogyasztani, annak azt ajánlom, hagyja ki ezt a bejegyzésemet! Aki viszont szereti a húst és "mindenevõ", nézze meg milyen az igazi házi parasztsonka!
Március végére megvolt az üzletekben a nagy sonka ellenõrzés. Nem is sejtjük, hogy a gyártókon kívül - akik valószínûleg reszketve várják az eredményeket - hányan böngészgetnek az ilyen dokumentumokban, mielõtt felkerekednek megvenni a húsvéti sonkát.
Ha õszinte akarok lenni, nem értek hozzá, de igazából kedvem sincs az üzletekben a sonkák csomagolásán azt nézegetni és olvasgatni, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaz: nitrites pácsót, vagy nitrátost, esetleg étkezési sót, és hogy gyorspácolásnál injektálják vagy vákuummal juttatják a szükséges anyagokat a szöveti részekbe... Borzalmas ilyesmikkel tölteni az idõt, igaz? Persze az üzletekben lehet kapni jó minõségû árut is, ehhez kétség sem fér, de ennek valószínû, hogy az ára is borsos...
Anyukámék minden húsvétra és karácsonyra nevelgetnek egy "malackát", "Jobb, ha tudjuk, mit eszünk!" felkiáltással. Az idén sem történt ez másként, felcseperedett a "malackánk", tehát elkészült a ...