Bárányérmék kaprimártással
sponsored links
Utólag egy kis történelem. "A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe a húsvét, ekkor ünneplik a hívõk Jézus Krisztus feltámadását. Véget ér a hústól való tartózkodás, a nagyböjt idõszaka. A népi hagyományok szerint, húsvét után már ismét lehetett táncolni, bálokat rendezni és megkezdõdött a lakodalmak tavaszi idõszaka. A X. század óta a húsvéti ételeket (sonkát, bárányt, kalácsot, tojást), és a bort szentelni vitték a templomba, abban a reményben, hogy a megszentelt húsvéti ételek majd megvédik õket -a hosszú böjt után- a mértéktelen evés kísértésétõl. Az élet és az újjászületés jelképének a tojást tekintik. A húsvéti bárány az ünnep áldozati jellegû eledele, amely az ártatlanul megöletett Jézus Krisztust jelképezi." Forrás
A húsvéti ebéd fõszereplõje nálunk is a bárány volt. Tiszta szívvel ajánlom, nem csak erre az ünnepre.
Hozzávalók:
2 közepes darab báránygerinc
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
10 friss bazsalikomlevél ...