Szezámos sertés szûz, puliszkával és borsóhüvely-retek salátával

2012-04-05

sponsored links


Könnyen és gyorsan elkészíthetõ a következõ étel, akár az ünnepi asztalra is. A sertésszûz mára már könnyen beszerezhetõ, igaz nem a legolcsóbb húsok egyike. Ezért célszerû csak annyit venni, amennyit rögtön el is fogyasztunk, hiszen frissen a legfinomabb, felmelegítve már tényleg drága! Szezámmag és puliszka remek kiegészítõi ennek az ételnek, a borsóhüvely pedig a retekkel igazi tavaszi színt visznek a kompozícióba. A szezámmal pörkölve a hús zamatosabb, és fõleg belül szaftosabb is marad. A puliszkát, vagy ha úgy tetszik kukoricakását mifelénk az olasz konyha kapcsán emlegetik újra, náluk (és még a világon sok helyen) polentának hívják. Még nem túl gyakori köret a házi kosztban, de én nagyon kedvelem, és ajánlom mindenkinek fõleg a szárazabb sültekhez, grill húsokhoz, csak bátran, mintha krumplipürét adnánk. Ezt a fogást 30-40 perc alatt elkészíthetjük, ami a lényeg, hogy jól idõzítsünk. Nagy elõnye, hogy nem kell hozzá 6-kor kelni (ha ebéd lesz), ami a rosszabb, hogy nem hagyhatjuk órák hosszat a tûzhelyen (a polenta végett sem), míg mindent és mindenkit rendbe szedünk. :-)

Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
700 g sertésszûz
200 g kukoricadara (ha van bio, megéri!)
50 g parmezán
40 g szezám
100 g zsenge borsóhüvely ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/Nw0...

sponsored links

Keres?s