Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Fasírtok, vagdaltak
sponsored links
Scsevapcsicsa á la ChefparadeTegnap a kebabos, nyársas, ajváros fõzõtanfolyam istenien sikerült egy csodás szakács tolmácsolásában, méghozzá Zoboki Zoltán személyében. Isteni balkáni finomságokat dobtunk össze, melyek közül ma kettõt postolok, a scsevapcsicsát, ami isteni, autentikus, igazi és a dzadzikit, persze az egyik görög, a másik szerb, vagy szlovén vagy ... |
Tovbb... |
Mini fasírtgolyók70 dkg darált sertéshús 4 szikkadt zsemle kb. 1,5 dl tej ... |
Tovbb... |
Vegán hajdinafasírtNagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. Hm....:-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
A várva várt quinoa fasírt
Szegény quinoa fasírt érkezését jó régen bejelentettem már, aztán a forró idõjárásnak köszönhetõen egy párszor elhalasztottam. Most viszont itt vannak és mosolyognak. :) Ha ránézek az elsõ fotóra, felidézem az ízüket és elindul a nyálelválasztásom. Ropogósak, fûszeresek, igazi fasírtok. Újra és újra kérek ... |
Tovbb... |
Mediterrán húspogácsa |
Tovbb... |
Mercimek köftesi (magyarul vöröslencse-fasírt)Az egyik kedvenc török harapnivalóm a çığköfte, vagyis a nyers köfte. Ez hússal vagy hús nélkül készülõ zöldség- és bulgurmassza, amit kis fasírtokká formáznak, és salátalevélbe csavarva habzsolnak török barátaink. Finom, laktató, egészséges és magyar ízléssel is abszolút befogadható ételrõl van szó. Természetesen, mint a legtöbb török ételnél, itt sincsen semmi kõbe ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 260. nap |
Tovbb... |
Cukkinis vagdalt (darált marhahúsból)Ma új dologgal próbálkoztam. Darált marhahúsból sütöttem vagdaltat, cukkinivel "fellazítva". Nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz, amilyen lett.
Hozzávalók: 2 öregebb cukkini (aminek már nem lehet körömmel megkarcolni a héját), összesen ... |
Tovbb... |
Lencsefasírt mentás-citromos joghurttalKönnyû, gyors vacsora kánikulára. Lencsét megfõztem, rusztikusra turmixoltam, többi hozzávalóval összekevertem, pogácsákat formáztam, csicseriborsólisztbe forgattam, és 2-3 perc alatt forró olajban mindkét oldalát ... |
Tovbb... |
Kreol csirkevagdalt6 perc sütési idõvel, mellé paradicsom-zeller salsával ( mennyivel jobban hangzik, mintha azt próbálnám leírni, hogy apróra vágott paradicsom-zeller keveréke...:)) - tökéletes húsos kaja meleg idõkben, mert, mint az közismert, salátán csak nõk tudnak elélni napokig. Emellett nálunk ez most nagyon kiütötte a klasszikus magyaros kerek fasírtot, holott az alapvetõ ... |
Tovbb... |
Görög húspogácsa (keftedesz/κεφτεδες)Ahány ház, annyi fasírt recept. Ez itthon és Görögországban sincs másként. Ez a korfui változat tojás nélkül készül a klasszikus görög fûszerekkel: kakukkfû, oreganó, csipetnyi fahéj, citrom leve és reszelt héja. Mindegyikbõl egy kevés, így egyik íz sem dominál túlságosan. Szeretjük szaftosan (pl. paradicsomszósz, vagy kapormártás ... |
Tovbb... |
Pöttyös fasírt |
Tovbb... |
Gombás lencsefasírt fehérmástással (reform)Nagyon szeretem a zöldségbõl készült fasírtokat, fõleg ha még gomba is van benne :) Ez a lencsefasírt egy igazi ínyencség lett ezzel a mártással, laktató, mégis kalóriaszegény és tápláló. Szerintem sokkal finomabb, mint a hagyományos ... |
Tovbb... |
Burgonyás húsvagdalt bundábanMost készítettem elõször ezt az ételt Frank Júlia szakácskönyvébõl és nem értem miért vártam eddig vele...! Mert maximális íz-élményt adott ez a reszelt krumplival összegyúrt darált hús, palacsinta tésztában kisütve. És mellé a finom káposzta saláta csak fokozta az élvezetet:) ... |
Tovbb... |
Citromos pulykanyárs/fasírtMennyivel jobban el lehet valamit adni, ha nyársra húzzuk és úgy sütjük meg, mintha fasírtot csinálunk belõle és úgy sütjük meg. Csak figyeld meg, így van, nem most találtam ki. Pedig ugyanabból a masszából csinálod mindkettõt.. Na mindegy. Ebben az a jó, hogy könnyû megcsinálni, nem kell hozzá semmi spéci, viszont mégis különleges egy ... |
Tovbb... |
Tepsiben sült fasirozottTegnap délután gondolkodtam, hogy mi legyen a vacsi? Ekkor láttam meg egy képet a facebook-on (sajnos nem emlékszem melyik oldalon), ahol a fasirozottat igy sütötték meg. A receptet el sem olvastam hiszen látszott rajta minden (azt hiszem), ugy gondoltam, hogy akkor estére fasirozott lesz, igy sütve tálalva. ... |
Tovbb... |
Tökmaglisztes répa-tofufasírt |
Tovbb... |
Már megint EB?Mintegy hidegzuhanykent ert a foci EB. Nem mintha nem hallottam volna hiret, de valahogy elkerulte a figyelmem es mire felocsudtam mar javaban rugtak a bort, raadasul a mi nappalinkban napi netto 2 alkalommal es meg az osszefoglalot es annak az osszefoglalojat es az osszefoglalo kiertekeleset is meg kell nezni. Par hetig ... |
Tovbb... |
Kukoricapelyhes csirkegolyóKukoricapehelybe szoktam néha bundázni a rántott húst, azt nagyon szeretik a gyerekek, gondoltam az unalmas húsgolyót is feldobhatnám vele. Jó fûszeres lett, ropogós, nagyon ízlett mindenkinek. Többnyire csirke darált húst szoktam venni, ez is abból készült. Nem szoktam soha tojást tenni sem fasírtba, sem húsgombócba, mert az itt ... |
Tovbb... |
Sonkás-sajtos húspogácsaNagyon finom, tzatziki szósszal és friss zöldségsalátával nagyon talál!
Sonkás-sajtos húspogácsa
Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Hamis fasírt almamártássalHozzávalók: a hamis fasírtot már beírtam itt. annyit változtattam hogy egy részét szezámmagba forgattam .Az almamártáshoz 2 db nagyobb alma pici fahéj, darabka citromhéj, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt. Elkészítése: megpucoltam és feldaraboltam az almát annyi vizet tettem rá ami éppen ellepi, pici fahéjat és darabka ... |
Tovbb... |
Stefánia, kapros tökfõzelékkelHétköznapi ételek, hétköznapi egyszerûséggel egy jó kis kapros zöldbabfõzelékkel a stefánia is a legnagyobb kedvencünk. Mindíg egy óriási rudat sütök, mert hidegen talán még jobban szeretjük, mint fõzelékre feltétnek. Hidegen kenyér nélkül az igazi :) |
Tovbb... |
Magyaros húsgolyók nyárson sütve, kevert salátával - karcsúsítás élvezettel! (lisztmentes recept)Még mindig nem költöztettem ki a konyhámat a kertbe. Két dolog miatt. Az egyik az, hogy az idõjárás kiszámíthatatlan, a másik, hogy bizony-bizony, bármennyire is egyszerûek a bográcsban és grillen készült ételek, ezeknek meg kell adni a módját, illetve elõ kell készülni rá, így idõigényesek. Most éppen idõbõl van a ... |
Tovbb... |
FasírtKét zsemlét beáztatok vízbe, majd kis idõ múlva kinyomom belõlük a vizet. Egy keverõtálban a zsemlékhez adok fél kg darálthúst, egy tojást, és egy fej elõre kockázott, és kevés zsírban megpárolt vöröshagymát. Sózom, borsozom, néha teszek bele fokhagymát, petrezselymet, zöldfûszereket ( bazsalikom, majoranna, oregano, õrölt paprika stb), ha olyan ... |
Tovbb... |
Egybensült fasírt újhagymávalSemmi különös. Egybensült fasírt újhagymával. Lehetne a szokásos módon tojással, esetleg sajttal, vagy vegyes zöldségekkel, de most újhagymával lett, mert ennek van szezonja. Azt hiszem, gyakrabban fogok ilyesmit készíteni, hiszen hidegen is kitûnõ és kiváló alternatívája a mindenféle bolti felvágottaknak, akár ... |
Tovbb... |
SpenótfasírtSzüreteltünk spenótot is, így tegnap fõzeléket készítettem metélõhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökbõl készített fõzelék mellé fasírtot. Finom lett nagyon, ezért ... |
Tovbb... |
Fürjtojásos fasírtPulyka darált húshoz(60 dkg) 3-3 evõkanál zabpelyhet, burgonyapelyhet megáztattam egy kis langyos vízben. Egy közepes méretû, nagyon apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, 3 gerezd megreszelt fokhagymával. A darált húshoz az eddig felsoroltakon kívül egy ... |
Tovbb... |
Zabkorpás fasírtNagyon sokáig egyáltalán nem szerettem a fasírtot és, ha jobban belegondolok semmilyen ételt sem aminek darálthús volt az alapja. Aztán egyszercsak rájöttem, hogy mivel van gondom. A probléma okát a darálás minõségében fedeztem fel. |
Tovbb... |
Gyerekkori kedvencGyerekkoromban a vasárnapi ebéd általában húsleves, másodiknak pityókapire valamilyen hússal vagy fasírttal, hagyma - vagy paradicsomszósszal....talán ezért is szerettem mindig a vasárnapokat:-). Dísznóhúsból készítettem fasírtott az otthoni bevált receptett kicsit megváltoztatva. Hozzávalók: kb. 1/4 kg darált disznóhús, egy tojás, 3 db. pityóka, 2 marék prézli, kakukkfû ... |
Tovbb... |
Szezámos berbécsfalatok |
Tovbb... |
Afrikai húsgombócok Trollanyutól, tejszínes brokkolikrémleves, gombapaprikás nokedlivalHétvégén kipróbálásra került Trollanyu Afrikai húsgombóc különlegessége, amit már Kriszti is megsütött, és azt gondolom, másoknak is így kéne tennie. Nagyon finom pikáns az ízesítése, soha nem jutott volna eszembe, hogy fahéjat, koriandert, gyömbért, cukrot tegyek a darált húshoz ízesítésnek, a citromhéjról már nem is beszélve, bár az nálam ... |
Tovbb... |
Argentínai csevap / Argentinski cevapi |
Tovbb... |
A hamburger husija és nem husija (házi) |
Tovbb... |
Szerb húsos tálVégtére is a szerbek tudnak élni, még ha mostanában rájuk is jár a rúd. Koszovót elvehették tõlük, (vagy tán nem is volt az övék), de a pleskavicát és a többi grill különlegességet nem. (Vagy tán az sem volt az övék?) A magyar tourist-ok leginkább a horvát tengerparton tömörülve szoktak találkozni a csevapcsicsával (csevap, csevapcsicsi, csevapcsicsa ... |
Tovbb... |
Afrikai húsgombócok nyárson, sült édesburgonya, pácolt mozzarellaEnnek megint jó hosszú neve lett, elég érdekes és izgalmas ízvilág, a fûszeres húsgombócok és a burgonya édessége tökéletesen kiegészítik egymást, a piri-piris pácolt sajt pedig remek kisérõ ehhez a pároshoz. A piri-piri egy afrikai fûszerkeverék, azt jelenti szuahéli nyelven, hogy ... |
Tovbb... |
Kölesfasírt tökmaggalHozzávalók 1 tepsihez: 1 bögre köles megfõzve ... |
Tovbb... |