Afrikai húsgombócok nyárson, sült édesburgonya, pácolt mozzarella
sponsored links
Ennek megint jó hosszú neve lett, elég érdekes és izgalmas ízvilág, a fûszeres húsgombócok és a burgonya édessége tökéletesen kiegészítik egymást, a piri-piris pácolt sajt pedig remek kisérõ ehhez a pároshoz. A piri-piri egy afrikai fûszerkeverék, azt jelenti szuahéli nyelven, hogy "bors-bors".
Az összetevõi chili, citrus, fokhagyma, kapor és igen csípõs, elég egy egész pici belõle. A receptek egy norvég receptes füzetbõl vannak -kisebb módostásokkal- amit ezekhez az afrikai fûszerekhez adtak.
Húsgombóc hozzávalói:
50 dkg darált hús (bármilyen, nálam most marha)
1 tojás felverve
1 darabka friss gyömbér finomra reszelve
2 ek. paradicsompüré
1 tk. õrölt koriander
1 tk. õrölt kömény
csipet fahéj
1 lila hagyma reszelve
2-3 gerezd fokhagyma összenyomva ...