Afrikai húsgombócok Trollanyutól, tejszínes brokkolikrémleves, gombapaprikás nokedlival
sponsored links
Hétvégén kipróbálásra került Trollanyu Afrikai húsgombóc különlegessége, amit már Kriszti is megsütött, és azt gondolom, másoknak is így kéne tennie. Nagyon finom pikáns az ízesítése, soha nem jutott volna eszembe, hogy fahéjat, koriandert, gyömbért, cukrot tegyek a darált húshoz ízesítésnek, a citromhéjról már nem is beszélve, bár az nálam kimaradt, köztudottan a nem megbízható kezelt citromok miatt. Biztosan tudom, hogy fogok én még ilyet sütni, valószínû, hogy már a legközelebbi ebédvendégeimnek! :)
- 50 dkg darált hús, én csirkemellet használtam, jobb híján, de nagyon ajánlom szaftosabb, zsírosabb hússal, szerintem úgy az igazi!
- 1 tojás felverve
- 1 darabka friss gyömbér finomra reszelve (nálam 1 tk. szárított)
- 2 ek. paradicsompüré
- 1 tk. õrölt koriander
- 1 tk. õrölt kömény
- csipet fahéj
- 1 lila hagyma reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 citrom reszelt héja (én ezt kihagytam) ...