Fasírt
sponsored links
Két zsemlét beáztatok vízbe, majd kis idõ múlva kinyomom belõlük a vizet. Egy keverõtálban a zsemlékhez adok fél kg darálthúst, egy tojást, és egy fej elõre kockázott, és kevés zsírban megpárolt vöröshagymát. Sózom, borsozom, néha teszek bele fokhagymát, petrezselymet, zöldfûszereket ( bazsalikom, majoranna, oregano, õrölt paprika stb), ha olyan kedvem van. Az egészet jól összedolgozom, majd kézzel kis pogácsákat formázok belõle, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm.
Ez egy teljesen hétköznapi fasírt, de fasírtot lényegében bármibõl lehet készíteni. Pár éve találtam egy receptet, ahol a húst spenóttal helyettesítették, és vöröshagyma nem került bele, viszont fokhagymából annál több. Kipróbáltam, és megtetszett, mert a nagylányom aki a spenót szó hallatán is sikítófrászt kap, úgy tömte magába, mintha nem is az útálatos növényrõl lenne szó. Ha ezt a ...