Magyaros húsgolyók nyárson sütve, kevert salátával - karcsúsítás élvezettel! (lisztmentes recept)
sponsored links
Még mindig nem költöztettem ki a konyhámat a kertbe. Két dolog miatt. Az egyik az, hogy az idõjárás kiszámíthatatlan, a másik, hogy bizony-bizony, bármennyire is egyszerûek a bográcsban és grillen készült ételek, ezeknek meg kell adni a módját, illetve elõ kell készülni rá, így idõigényesek. Most éppen idõbõl van a legkevesebb.
Azért nem esek pánikba, hiszen konyhai körülmények között is tudok grillezni, mi több, füstös ízeket is elõ tudok állítani.
Érdemes utánajárni és beszerezni spanyol füstös fûszerpaprikát, például a házi készítésû BBQ szószomat is ezzel "füstölöm" füst aroma helyett. Utóbbit ugyanis nem tudom, hol lehetne beszerezni.
Mostanában kétféle nemzetközi ízesítéssel is készítettem nyárson grillezett húsgolyókat:
Keftedes - nyárson sült görög fasírtgolyók (tojás és lisztmentesen.) Lepénykenyérrel, tzatzikivel
Sis köfte - nyárson sült török fûszerezésû húsgolyók csípõs szósszal, lepénykenyérrel, káposztasalátával
Most úgy döntöttem, hogy egyszerû, magyaros fûszerezéssel készítem, de nem fasírt lesz belõle. A fasírthoz ugyanis illik adni egy kis lazító adalékot, ami lehet frissen õrölt morzsa, vagy áztatott zsömle. Mostanában törekszem arra, hogy minél több ételbõl kispóroljam a lisztet vagy a kenyeret.
Egyrészt mert vannak liszt érzékeny olvasók, akik nagyon örülnek és meghálálják nekem, hogy gondolok ...