Scsevapcsicsa á la Chefparade
sponsored links
Tegnap a kebabos, nyársas, ajváros fõzõtanfolyam istenien sikerült egy csodás szakács tolmácsolásában, méghozzá Zoboki Zoltán személyében. Isteni balkáni finomságokat dobtunk össze, melyek közül ma kettõt postolok, a scsevapcsicsát, ami isteni, autentikus, igazi és a dzadzikit, persze az egyik görög, a másik szerb, vagy szlovén vagy horvát, ki hol ette már, de együtt isteni, fõleg otthon sült pitával, aminek a receptjét szintén olvashatjátok!
A scsevapcsicsa szerintem Szlovéniában a legfinomabb, az ottani lepénnyel, ajvárral, olvasztott vajjal meglocsolva, kevés vöröshagymával körítve, nyam-nyam..., annyira finom.....hmmmm, de jó is ez, tegnap este, jól belaktunk állandó fõzõ partneremmel. A képek kissé silányak, mivel a telefonommal készült és, mint azt már sokszor megjegyeztem a BlackBerrynek nem erõssége a fotó!:-)
Jöjjön a lényeg:
Dzadziki /Caciki
Elkészítési
idõ: 15 perc
Hozzávalók
(4 fõ részére):
-
0,5 liter
joghurt, lehetõség szerint sûrû török/görög joghurt
-
1 kg
kígyóuborka
-
10-12 gerezd fokhagyma ...