Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Borjú szelet római módraEzek a rómaiak tudnak valamit, legfõképpen enni és fõzni, na meg egyszerûen csak élni! Mindig irigykedünk rájuk, jó az idõ, a hideg se olyan hideg, a város is szép, nyüzsög, vannak jó éttermek, sok olasz:-), szóval jó nekik, bár élni nem mind szeretnénk ott, de ... |
Tovbb... |
Variációk egy témára |
Tovbb... |
Keleti - Baharat - fûszerezésû gombás birkaragu vaníliás francia palacsintametélt-ágyonAz történt, hogy csörgött a telefonom, egy kedves ismerõsöm hívott fel. Megkérdezte, hogy nem szeretnék-e egy hajnalban vágott birka húsából átvenni néhány ... |
Tovbb... |
Sertés pörkölt, bazsalikomos nokedlivelAz összes pasi a családomban, szám szerint három ragadozó típusú. Bármi jó amiben van hús. Most kedvezni akartam nekik és sertés pörkölttel leptem meg õket. A pörit is több féle képpen csinálják az ... |
Tovbb... |
Sülthátszín szelet balzsamecet juice-zal és parmezánnalJöjjenek a húsok a sok tészta után, ez paleo barátaimnak is mehet éjjel nappal!:-) Isteni vörös húsokat készítettünk hétfõn, egyszerû köretekkel, mindegyik elkészíthetõ egy gyors, de különleges vacsoraként, ha valakit el akarunk kápráztatni, vagy csak ... |
Tovbb... |
Omlós sertéslapocka BBQ szósszalAz öcsém néhány évvel ezelõtt Amerikában járt és kincsekkel tért haza. Néhány különleges fûszer mellett gasztromagazinok is lapultak a bõröndjében. Na de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy én idáig errõl nem is tudtam! Persze öcsém most azt ... |
Tovbb... |
Zsebes karaj cserépedénybenKb. 3 éve kaptunk a szülõktõl egy mázas cserépedényt, sogórnõm és én. Mindketten szépen kiraktuk a szekrényre, porfogónak. Napokban beszélgettünk anyuval, h vajon karajból még mi mindent lehet készíteni a rántott húson kívül. Ahogy a ... |
Tovbb... |
Ugorj a számbaFolytatódik a születésnapi sztori, a ravioli után következik egy igazi olasz klasszikus, a saltimbocca avagy a zsályás borjú, amirõl Herr Paprika nem akarta elhinni, hogy még sosem készült nálunk. Én bizonygattam, az emlékezete csalóka, mi bizony még sosem ... |
Tovbb... |
Sült tarjaszeletekEgyik nap rámjött, hogy egy ÓRIÁSI szelet, finomra pácolt és mállósra sült-párolódott HÚÚÚÚST akarok enni. Vettünk is tarját. Bepácoltam. Isteni lett. SÜLT TARJA FOKHAGYMÁSAN ... |
Tovbb... |
Sertésszelet hagymaágyon |
Tovbb... |
{húsos} Göngyölt húsMit is együnk holnap? Visszatérõ kérdés minden háztartásban. Nálam is. Hétköznap a sok munkára fogva nem igazán fõzök, de ahogy közeledik a hétvége egyre inkább e körül forognak a gondolataim. Sok gasztroblogot, fõzéssel kapcsolatos weboldalt ... |
Tovbb... |
Chilikrémes-mézes sült hús és téli képekHa chilis , akkor már rossz nem lehet. De nem kell azért megijedni tõle, meg egyébként is mindenki a saját ízlésének megfelelõ ... |
Tovbb... |
Mustáros hentestokány |
Tovbb... |
Májas hurka és felhívás keringõreMindig van hiba a kristályban. A tökéletességet soha nem érjük el. (Carl Gustav Jung) Készítettem a héten kenõmájast, mert tudom hogy a bolti televan mindenféle nem beleillõ anyaggal. Meg akartam lepni vele ... |
Tovbb... |
BBQ oldalasSemmiképpen nem hagytam volna ki a BBQ sorozatból az oldalast, hiszen õ a nagy klasszikus. Minden szempontból ideális alanya a barbecue szósz mesterkedéseinek. Az Államokban azért a marha oldalas az ... |
Tovbb... |
Mustáros töltött húsMondhatni egyszerû és nagyszerû ! Fejenként két kis karajszeletet jó vékonyra kiklopfoltam. A húsok egyik oldalát egy kiskanál mustárral megkentem. Ráfektettem néhány szelet paradicsomot, újhagymakarikát, reszeltem rá sajtot. Befedtem a másik hússzelettel. A széleit jól ... |
Tovbb... |
Az a bizonyos OssobucoVégre vettem csontos marhaszeletet, már régóta kíváncsi voltam, mert sajnos nem ettem még Olaszországban, ezért most megfõztem magamnak. Nagyon tetszett az egyik blogger részletes leírása, ezt itt meg is ... |
Tovbb... |
Vegyes sertéspörköltAhogy már elõzõ bejegyzésemben leírtam a család kocsonyát kívánt. Ennek "melléktermékeként" született a mai vacsora vegyes sertéspörkölt, a kocsonyának vásárolt húsok másik felébõl és egy ... |
Tovbb... |
Fokhagymás szeletAmikor magamnak a szóját készítettem, akkor a fiúknak ezt a finom mártásos húst fõztem. Hozzávalók: fél kiló karaj,5 gerezd fokhagyma,só, bors,olaj, liszt és ... |
Tovbb... |
KörömpörköltIdejét sem tudom,hogy mikor készítettem utoljára körömpörköltet ,így már éppen itt volt az ideje.Nagyon szép körmöt vettem a hentesnél 5-öt 4 felé vágta,gyönyörû,szinte egy szõr szál sem volt rajta,sok dolgom nem volt a megtisztításával.A apróra ... |
Tovbb... |
Szalonna készítése kétféleképpenA disznóvágás mifelénk továbbra is éltetett hagyomány, a disznónak pedig szinte minden része felhasználásra kerül. A hús mellett ugyanolyan értéke van a csontnak, a belsõségeknek, vagy a hájnak. Olyan finom szalonnát és töpörtyt, mint anyósoméknál, még ... |
Tovbb... |
Kolbásszal töltött karajSzerintem, igazi bulikaja. Szendvicsként tökéletes. Sült zsíros, puha kenyérrel "bûnös élvezet". Tizenhat személyre sütöttem két méretes, több, mint 4 kg súlyú karajt. Kedvenc hentesem segítségét persze igénybe vettem, mert õ pillanatok alatt felszúrta ... |
Tovbb... |
Vadasan pácolt egyben sült bélszínA férjem születésnapjára készült. Úgy tûnik, kezdek igazán belejönni a bélszín sütésébe, mostanában már mindig jól sikerül. A pácoláson szoktam jobbára módosítani, ezúttal vadasra hangoltam, a mártáshoz használt alkohol pedig vörösbor lett. A ... |
Tovbb... |
Még egyszer a tatárbifsztekrõlA nyers hús élvezete több gasztro-kultúrának is sajátja: kezdve az angoltól az olaszon keresztül a japánig. A magyar vendéglátásban a nyers hús vagy idegen közvetítéssel jut el (Carpaccio) vagy a Kádár kori gasztronómia továbbélésének következtében (hagyományos tatárbifsztek) vagy kreatív séfek kísérletezésének következtében (Bíró Lajos ételkreációi). A téma ... |
Tovbb... |
Sült tarja savanyú káposzta ágyonMost egy igazi, tartalmas, téli étellel jövök. Imádom a savanyú káposzta és hús párosítást - székely, toros, töltött nekem jöhet mind sorjában -, most egy kis kolbásszal és hagymával ... |
Tovbb... |
Pörköltek továbbhasznosítása, pörkölt maradékok újrahasznosításaHortobágyi palacsinta - az "igazi"Hortobágyi - szürkemarha - pásztorhús... |
Tovbb... |
Extrán hamis vadas!Egyszer említette valaki, hogy hamis vadast csinált.Aztán én is szerettem volna. Elkezdtem keresgélni és. itt találtam egy receptet , Aaaniii receptjét. Hogy akkor miért extrán hamis? Mindjárt meglátjátok :-)) Zárójelbe azt írtam amit én ... |
Tovbb... |
Káposztalében abált szalonnaKata kolléganõm mondott nemrégiben egy igen jó receptet, amit valahol olvasott, vagy hallott és kipróbált. Annyira jónak és egyszerûnek tûnt, hogy eldöntöttem, mielõbb kipróbálom. Így is történt, nem sokkal azután, hogy Katával beszéltem errõl ... |
Tovbb... |
Ossobuco: lyukas húsnak brutál sûrû a leveHogy az olasz konyha nem csak pizzát vagy bolognai spagettit jelent, azt már azóta tudom, mióta fõzni szeretek. Hiszen ott van még a lasagne és a milánói is (muhaha). Azonban Itália ízeit szeretni és ismerni két különbözõ dolog: hiába vagyok oda az olasz ... |
Tovbb... |
Leporolt receptek- Majorannás oldalas derccelMinden elromlik, ami csak lehet! DE NEM A KONYHÁBAN :-) Egy mókásan kaotikus nap után most megosztom Veletek ezt a Kunságból származó ételt. Jó, biztosan más vidéken is van ilyesmi, de például a derc szavat csak a Férjem otthonról hozott ... |
Tovbb... |
Tejszínes bárányraguVoltam olyan nagyvonalú magammal hogy a shepherd's pie-hoz egy kiló darálthúst vettem multkor. Hülye viszont nem voltam (nagyon), így csak a felébõl lett pite, a másik fele ment a ... |
Tovbb... |
Zöldségekkel párolt marha húsEz egy saját kreálmány Zöldségekkel párolt marha ... |
Tovbb... |
Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: egyszerû, de nagyszerû ételek karajból, tarjából, csülökbõl, és más disznóságokbólSerfõzõ kedvence - kapros juhtúróval töltött karaj és más finomságok házi morzsás bundában... |
Tovbb... |
Karácsonyi husikNos, miután a sütiket már mutattam, itt van egy kis ízelítõ az ételekbõl is, amit karácsonyra készítettem. Az elsõ képen, van egy pár szelet gesztenyés bacon roll, aztán halfasírt, panírozott hagymakarika, és barackos-sajtos ... |
Tovbb... |
Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: olasz ízek, egyszerû olasz (hús)ételekSaltimbocca alla Romana fokhagymás-vajas spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és francia krumplipürével... |
Tovbb... |
Recept: Karaj egészbenMost vettem észre, hogy a kaszinótojásos írás mellé volt még egy recept, azt jól lehagytam, most javítom a hibát. Hozzávalók ... |
Tovbb... |