Keleti - Baharat - fûszerezésû gombás birkaragu vaníliás francia palacsintametélt-ágyon
sponsored links
Az történt, hogy csörgött a telefonom, egy kedves ismerõsöm hívott fel. Megkérdezte, hogy nem szeretnék-e egy hajnalban vágott birka húsából átvenni néhány kilónyit.
Rettenetesen megörültem, nem hétköznapi nagyvárosban, hogy frissen vágott háztáji birkahúshoz jusson az ember.
Jó dolgom volt, mert a birka egészében olyan pörkölt alapnak már össze lett vágva. Mivel nem válogathattam az ajándékba kapott részek között, egyszerûen 4 kilónyit, vegyesen átvettem, hogy majd a konyhámban szortírozom, konyhakész állapotba hozom.
Mire lefaggyúztam, az egyébként fantasztikus alapanyagot, addigra 2,5 kg-ra csappant a súlya. De ez nekem éppen elégségesnek bizonyult, a közben, gondolatban eltervezett ételekhez.
Olyan növendékféle birka volt ez, semmiképpen nem öreg, szíjas húsú egyed. A sima sertéspörköltet is két órán keresztül pörkölöm, ez a birkahús ugyanennyi idõ alatt megpuhult.
Így kell ezt csinálni, hogy egybõl három féle ételt is az asztalra tehessek. :)
A Pálma étteremben ettem korábban egy török bárányragut, ami rettenetesen ízlett, egyfolytában valami hasonló járt a ...