Borjú szelet római módra
sponsored links
Ezek a rómaiak tudnak valamit, legfõképpen enni és fõzni, na meg egyszerûen csak élni! Mindig irigykedünk rájuk, jó az idõ, a hideg se olyan hideg, a város is szép, nyüzsög, vannak jó éttermek, sok olasz:-), szóval jó nekik, bár élni nem mind szeretnénk ott, de ha lehetne, azért jó lenne!:-)
Ma is egy egyszerû, minimális fûszert igénylõ étel jön, a natúr ízek kedvelõinek, aki azt az ételt szeretné a szájában érezni, amit megsütött, nem pedig valami zacskóban levõ, elõre kikevert fûszerét, ami elnyom minden természetes ízt, szagot! Szóval zsálya levél, pármai sonka, bors és kész is, nem ördöngösség, az íz viszont csodás, szaftos hús szelet egyszerû zöldbabbal körítve, menyei vörös borral fogyasztva, a legjobb, legkönnyedebb vacsi, ami után biztos mind megnyaljuk a tíz ujjunkat!:-)
Saltimbocca alla romana:
250 gramm borjú hús (dió része)
fehérbors
annyi szem zsálya levél, ahány szelet hús lesz
pármai sonka (ugyanannyi, mint zsálya levél)
2 dl fehérbor ...