BBQ oldalas
sponsored links
Semmiképpen nem hagytam volna ki a BBQ sorozatból az oldalast, hiszen õ a nagy klasszikus.
Minden szempontból ideális alanya a barbecue szósz mesterkedéseinek. Az Államokban azért a marha oldalas az elterjedtebb, de ennek megvannak a nyilvánvaló okai. Annak is, hogy nálunk pedig a sertésoldalas a közkedveltebb. Ez nem zárja ki azt, hogy marha oldalasból is elkészítsük ezt a nagyszerû ételt, hiszen könnyen beszerezhetõ és nem is drága húsféle a marha oldalas sem.
Jelen esetben sertésoldalasból készült és nem tértem el nagyban attól, ahogyan a hagyományos, ropogósra sült, pácolt oldalast készítem. Ugyanis ezzel a technikával kisül minden fölösleges zsiradék az oldalasból, omlósra puhul és végül szinte ropogósra sül.
A marhaoldalast páclében elõfõzik, ez a sertésoldalas esetében szerintem nagyjából szükségtelen. Lényegesen gyorsabban megpuhul, így kár kifõzni belõle az ízeket. De ez magánvélemény.
Egy kiadós hétvégi ebédrevalót készítettem mindössze, hiszen már alig van a napokban, frissen fõzött, házi barbecue szószból. 4 nagy pizza, 2 adag csirkeszárny és ez az oldalas elkoptatta a készletemet. Még az egyik adag csirkeszárnyat és kétféle pizzát be sem mutattam, de ami késik, nem múlik.
Pecsenyeleves krumplipürével és vajon párolt mexikói zöldségkeverékkel tálaltam. Egyszerû, mutatós, finom ebéd kerekedett belõle.
Hozzávalók 4 adaghoz: ...