Vadasan pácolt egyben sült bélszín
sponsored links
A férjem születésnapjára készült. Úgy tûnik, kezdek igazán belejönni a bélszín sütésébe, mostanában már mindig jól sikerül. A pácoláson szoktam jobbára módosítani, ezúttal vadasra hangoltam, a mártáshoz használt alkohol pedig vörösbor lett. A karakteres ízvilághoz pedig ezúttal francia rakott krumplit választottam köretnek, aminek a krémessége, lágysága kitûnõ kontrasztot alkotott a hússal.
1 nagy, 1.5 kg os bélszínt 3 darabra vágtam (kb fél kilós darabokra, mert így könnyebb kezelni, edényt találni neki), majd a
worchestershire szósszal való megöntözés után készen kapható vadpáccal dörzsöltem be (mozsárban kicsit összetörtem elõtte). Sütés elõtt pár órával kivettem a hûtõbõl, majd
olaj és vaj keverékén a külsejét átpirítottam, majd kb fél órára sütõbe (200 fok) tettem. Minden hússzelet alá ...