Vadasan pácolt egyben sült bélszín

2012-01-17

sponsored links

A férjem születésnapjára készült. Úgy tûnik, kezdek igazán belejönni a bélszín sütésébe, mostanában már mindig jól sikerül. A pácoláson szoktam jobbára módosítani, ezúttal vadasra hangoltam, a mártáshoz használt alkohol pedig vörösbor lett. A karakteres ízvilághoz pedig ezúttal francia rakott krumplit választottam köretnek, aminek a krémessége, lágysága kitûnõ kontrasztot alkotott a hússal.

1 nagy, 1.5 kg os bélszínt 3 darabra vágtam (kb fél kilós darabokra, mert így könnyebb kezelni, edényt találni neki), majd a

worchestershire szósszal való megöntözés után készen kapható vadpáccal dörzsöltem be (mozsárban kicsit összetörtem elõtte). Sütés elõtt pár órával kivettem a hûtõbõl, majd

olaj és vaj keverékén a külsejét átpirítottam, majd kb fél órára sütõbe (200 fok) tettem. Minden hússzelet alá ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/01/17/vada...

sponsored links

Keres?s