Tejszínes bárányragu
sponsored links
Voltam olyan nagyvonalú magammal hogy a shepherd's pie-hoz egy kiló darálthúst vettem multkor. Hülye viszont nem voltam (nagyon), így csak a felébõl lett pite, a másik fele ment a fagyasztóba.
Most meg a minap elõvettem. Megvakartam a fejem mi legyen. A ragu eléggé adta magát, de nem volt épp kedvem paradicsommal fellocsolni a dolgot.
Aztán eszembe jutott egy kaja ami tavaly nyáron készült, na ehhez adtam most még egy kis tejszínt, meg tészta helyett jázmin rizst.
Nem mondom hogy a paradicsomos ragu rossz mert az hülyeség lenne, de ezt a tejszínes vajas móka talán egy kicsit jobban passzol a télhez. Vagy nemtudom.
Lényeg hogy nem a kutyák ették meg ezt se :D
Kellbele (4 adag):
40-50 dkg darált bárányhús,
4-5 szelet pancetta, vagy bacon vékony csíkokra vágva,
2 fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagyobb sárgarépa, kis kockákra vágva,
2 szárzeller, kis kockákra vágva,
2 nagyobb fej gomba, kisebb darabokra vágva,
Két kis csokor petrezselyem,
4-5 zsályalevél,
1 rozmaringág levelei, felaprítva,
4-5 kakukkfûág levelei,
Kis marék metélõhagyma, felaprítva ...