Sertés pörkölt, bazsalikomos nokedlivel
sponsored links
Az összes pasi a családomban, szám szerint három ragadozó típusú. Bármi jó amiben van hús.
Most kedvezni akartam nekik és sertés pörkölttel leptem meg õket. A pörit is több féle képpen csinálják az emberek.
Tudom nem nagy faxni és lehet többen fel is teszik a kérdést , na vajon ezt minek kell posztolni. De!
Bizton tudom, hogy az én blogomat olyan kezdõ konyha tündérek is olvassák akik konkrétan innen tanulnak fõzni. Ugye (Varga) Krisztikém? :*
Szóval most jön egy nagyon finom meg nem unható pörkölt aminek szaftja van és nem leve.
Mi úgy szeretjük ezt a hús ételt ha nincs bõ lére eresztve, hanem sûrû szaftja van, nem leveses.
Ezt a hagyma mennyiségével lehet elérni.
2 nagy fej vöröshagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam 3 gerezd fokhagymát csak úgy nagyvonalúan daraboltam hozzá. 3 evõkanálnyi olajon üvegesre dinszteltem.
Nagyon fontos, hogy a hagyma ne pörkölõdjön meg csak szépen üveges legyen, mert ha pörkölõdik akkor kemény, és egyben marad, viszont a dinsztelt az szétfõl és jó kis szaft lesz belõle.
1 kg sertés combot megmostam, és felkockáztam. Amikor a hagyma kellõképpen felhevült, félre húzom és egy löttyintésnyi langyos vizet öntök rá. Ezzel meg hûtöm kicsit az olajat mert a fûszerpaprikára vigyázni kell meg ne égjen, különben keserû lesz az étel. 1-1,5 ek szórtam rá össze kevertem az olajos hagymával, hozzá adtam a ...