Ugorj a számba

2012-01-24

sponsored links


Folytatódik a születésnapi sztori, a ravioli után következik egy igazi olasz klasszikus, a saltimbocca avagy a zsályás borjú, amirõl Herr Paprika nem akarta elhinni, hogy még sosem készült nálunk. Én bizonygattam, az emlékezete csalóka, mi bizony még sosem sütöttünk borjút sonkával, zsályával fedve, de elõször azért nem hitt nekem. Szombat óta viszont már van mire emlékeznünk.
A saltimbocca elkészítése nem nevezhetõ nagy munkának, viszont most kivételesen magam is megjegyzem, fontos az odafigyelés és a jó alapanyagok A tökéletes recept után kutatva olvastam mindenfélét, Locatelliben bíztam elõzetesen, de õ csak mellékesen beszél a könyvében a saltimboccáról, végül a Bûvös szakácson talált bejegyzés bizonyult a leghasznosabbnak, az elõkészületek és a sütés során az õ tanácsaikat követtük leginkább.
A borjú mellé elõször spenótot szerettem volna, Herr Paprika viszont inkább a kelbimbóra szavazott, a polenta viszont közös kedvencként egyértelmû volt. A végeredmény siker volt az asztalnál, és ami a legfontosabb, a szülinapos is hangosan volt elégedett.
Végül a címhez egy rövid magyarázat, a saltimbocca valami olyasmit jelent magyarul "ugorj a szájba". Itt a vége, borjút sütünk. 

Saltimbocca 

8 vékony szelet borjúcomb
8 szelet szárított sonka
8 nagy zsályalevél
1,5-2 dl száraz fehérbor ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/01/ugorj-sza...

sponsored links

Keres?s