Májas hurka és felhívás keringõre
sponsored links
Mindig van hiba a kristályban. A tökéletességet soha nem érjük el.
(Carl Gustav Jung)
Készítettem a héten kenõmájast, mert tudom hogy a bolti televan mindenféle nem beleillõ anyaggal. Meg akartam lepni vele a tarokkos fiúkat, gondoltam egy kártyapartihoz tökéletes lesz finom házikenyérrel. A kenyér stimmelt is, csak a májas nem. :))
Kinéztem a Planétásból egy jónak ígérkezõ receptet, mert ez az egyik kedvenc szakácskönyvem, és eddig abszolút megbízhatónak is bizonyult. A kenõmájas esetében azonban nem.
A képen egy szép krémes májas látható. Az enyém viszont ha megnézitek, mégcsak nem is hasonlít. Pedig híven követtem a receptet, sõt. Két átdarálást írt én négyszer tettem meg, és mégsem lett krémes. Az íze nagyon finom, a fûszerezés tehát jó, de az állag messze van az általam keresettõl. Még a színe is egész más. Szerintem egy bolti májast fotóztak le, lehet hogy ki sem próbálták... Na ezért jó egy gasztroblog, mert itt nem írhatunk le hasraütésre recepteket.
A fûszerezését megtartom, magát a receptet is annyiban, hogy legközelebb fõtt rizzsel keverve májas hurka lesz belõle, mert annak viszont tökéletes lesz.
Azért is választottam ezt a receptet, mert azt írta, hogy ha sikerül légmentesen tölteni, akkor fagyasztóban 1-2 hónapig tárolható, illetve füstölve, száraz helyen tartva több hónapig is. Eredetileg marhabélbe kéne tölteni, de ezt égen-földön nem ...