Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
Currys csirkecombok currys rizzsel, vegyes salĂĄtĂĄvalMegmondom Ă”szintén nem sok kedvem volt ma fĂ”zni, ebben az irdatlan hĂ”ségben. Ma mĂĄr elĂ”vettem téli ĂĄlmĂĄbĂłl a ventilĂĄtort, mert mĂĄr nem bĂrtam tovĂĄbb a meleget. CsalĂĄdtagjaim elmentek itthonrĂłl, ki horgĂĄszni, ki teniszezni, Ăgy egy kis blogolvasgatĂĄs belefért a mai délelĂ”ttömbe. Azért fél 11 körĂŒl csak nekiveselkedtem, hogy legyen valami ebéd. Levest nem fĂ”ztem, mert a tegnapi petrezselyem krémlevesbĂ”l volt még annyi, ami ApĂĄnak és nekem elég, a FiĂșk nem kértek tegnap... | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/currys-cs... | ||
Vadpörkölt dödöllĂ©velAz ĂĄllatokrĂłl egy mĂĄsik, bölcsebb és talĂĄn rejtélyesebb elképzelésre van szĂŒkségĂŒnk. Az egyetemes természettĂ”l tĂĄvol, bonyolult leleménnyel élve a civilizĂĄlt ember a teremtményeket tudĂĄsĂĄnak nagyĂtĂłjĂĄn ĂĄt vizsgĂĄlja, és Ăgy felnagyĂtva lĂĄt egy tollat, az egész kép pedig torzul. AtyĂĄskodunk felettĂŒk tökéletlenségĂŒk miatt, tragikus sorsuk miatt, hogy olyan mélyen alattunk öltöttek alakot. És itt tévedĂŒnk, hatalmasat tévedĂŒnk. Mert az ĂĄllat nem az ember mércéjével méretik. Egy olyan vilĂĄgban, ami a... | ||
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/05... | ||
Londoni kuglĂłfMostanĂĄban egy kissé elhanyagoltam a blogomat, alig volt bejegyzésem ebben a hĂłnapban. Két oka is van, egyrészt kicsit összesĂ»rĂ»södtek a tennivalĂłim, mĂĄsrészt alig sĂŒtöttem-fĂ”ztem valamit. BĂĄr ez utĂłbbi épp az elĂ”bbibĂ”l fakad. :)) Ha mégis sor kerĂŒlt rĂĄ, akkor is fĂ” szempont volt,hogy gyorsan elkészĂŒljön, és ilyenkor nem szeretek Ășj receptekkel kisérletezni, inkĂĄbb csak a bevĂĄltabbakat készĂtem. De a hétvégén egy grillpartyra voltunk hivatalosak,és oda szerettem volna [...] | ||
Tovább a blogra ... szemiramisz.blogspot.com/2011/05/lond... | ||
ZsĂĄlyĂĄs csirkemĂĄjÉgben köttetett Duende jellemezte eképp Thrini faluvégi konyhĂĄjĂĄban készĂŒlt zsĂĄlyĂĄs csirkemĂĄjĂĄt.ElkészĂtettem.S teljesen egyetértek Duendével. Ahogy elnézem a zsĂĄlyabokrom,azt hiszem semmi akadĂĄlya nem lesz,hogy gyakran készĂtsem. ZsĂĄlyĂĄs csirkemĂĄj HozzĂĄvalĂłk(2 fĂ”re): 40 dkg csirkemĂĄj 2 gerezd fokhagyma 1 szĂĄl Ășjhagyma v.egy kisebb vöröshagyma 1 dl tejszĂn 1 ek.liszt 8-10 zsĂĄlyalevél sĂł,bors kevés kacsazsĂr vagy étolaj... | ||
Tovább a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/05/z... | ||
BodzazselĂ©Sok helyen lĂĄttam idén a bodzazselét. JĂł hogy eszembe juttattĂĄk lelkes hĂĄziasszonytĂĄrsaim, mert bĂĄr tavaly mĂĄr készĂtettem panna cottĂĄhoz, az csak frissiben elkészĂtett kis adag volt. | ||
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/05... | ||
Rizstej kĂ©szĂtĂ©se hĂĄzilagA tejfogyasztĂĄssal kapcsolatban szinte naponta vĂĄltozik a tudomĂĄny hozzĂĄĂĄllĂĄsa. A tej egyik nap még erĂ” és egészség, mĂĄsnap szinte mĂĄr méregként kezelik. Mindenkinek magĂĄnak kell eldöntenie a sajĂĄt hozzĂĄĂĄllĂĄsĂĄt, mérlegelve a témĂĄval kapcsolatos ismereteit, tudĂĄsĂĄt. ManapsĂĄg szĂĄmtalan étkezési irĂĄnyvonal hasznĂĄlja a növényi tejeket, sokan allergia miatt szĂĄmĂ»zik az étrendjĂŒkbĂ”l az ĂĄllati eredetĂ» tejet. A sokféle elkészĂtési mĂłdbĂłl most kettĂ”t mutatok be, amelyek mind a rizsnél, mind a mandulĂĄnĂĄl alkalmazhatĂłk. Növényi tejet [...] | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/rizst... | ||
HĂĄrom fogĂĄs a tenger gyĂŒmölcseibĂ”lItt a nyĂĄr és semmi sem tarthat vissza minket, hogy végre ĂzelĂtĂ”t adjunk a tengerbĂ”l. Ha mĂĄr nekĂŒnk nincs, az asztalunkra attĂłl még varĂĄzsolhatunk igazi nyaralĂĄst idézĂ” Ăzeket! Kedves Szabi barĂĄtommal készĂtettem teljes lĂĄzban a következĂ” fogĂĄsokat, melyek mind herkentyĂ»kbĂ”l készĂŒltek. Figyelem, csak erĂ”s idegzetĂ»eknek! :) Nigella RĂĄkkoktélja | ||
Tovább a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/05/ha... | ||
Mire jĂł a megmaradt fĂĄnk, avagy mĂĄglyarakĂĄs "ĂșjrahasznosĂtott" alapanyagbĂłlNagyon szeretjĂŒk a fĂĄnkot, mindenféle "körĂtéssel". Jöhet hozzĂĄ lekvĂĄr, dzsem, kĂŒlönféle pudingok, krémek, sodĂłk. Viszont, ha mĂĄsnapra megmarad, mĂĄr nem tĂșl kelendĂ”. Ăgy jĂĄrtam a napokban is, mikor a pĂĄr darab megmaradt fĂĄnkot nézegettem, mit is kezdjek velĂŒk. Én olyan kisebb fajta fĂĄnkokat sĂŒtök, olyan kis helyeseket, ezekbĂ”l maradt 6 db ĂșjrahasznosĂtĂĄsra. A mĂĄglyarakĂĄst baracklekvĂĄr helyett mĂĄkkal készĂtem, mert azt jobban szeretjĂŒk. HozzĂĄvalĂłk 6 személyre: | ||
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~... | ||
ZöldborsĂłs csirkeleves gyorsfĂ”zĂ” fedĂ”velNagyon egyszerĂ» ebédĂŒnk volt ma. A csalĂĄd megszavazta a pörkölt napot, ezért a rendelkezésre ĂĄllĂł 3 csirke levescsomagbĂłl egy jĂł zöldborsĂłs csirkelevesen kĂvĂŒl csirkepörkölt készĂŒlt tésztĂĄval és (bolti) kovĂĄszos uborkĂĄval. A levescsomagokbĂłl a mĂĄjakat elraktam a fagyasztĂłba, hogy valamikor késĂ”bb töltelék, resztelt mĂĄj, vagy mĂĄs mĂĄjas étel készĂŒljön belĂ”le. A lĂĄbakbĂłl, hĂĄtakbĂłl nyakak és szĂvek egy részébĂ”l készĂŒl a leves, a szĂĄrnyakbĂłl, néhĂĄny nyakbĂłl, szĂvbĂ”l, farbĂłl és hĂĄt egy részébĂ”l a pörkölt... | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/zoldborso... | ||
VadhĂșsos töltike (töltött szĂ”lĂ”levĂ©l)A szĂ”lĂ”vesszĂ”t a föld alĂĄ kell temetni, hogy friss hajtĂĄsokat hozzon - nekĂŒnk is vĂĄltoztatnunk kell az életĂŒnkön, ha azt akarjuk, hogy felfrissĂŒljenek a gondolataink. (Frances Mayes: NapsĂŒtötte Toscana) ElkészĂŒlt a töltött szĂ”lĂ”levél. Most kivételesen nem a sima kis rizses-olĂvaolajos-citromosat készĂtettem, hanem egy hĂșsos vĂĄltozatot. ImĂĄdom a dolmadest, mert a szĂ”lĂ”levélnek van egy enyhén citromos, pikĂĄns, savanykĂĄs nagyon finom Ăze. A verjus-ben [...] | ||
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/05... | ||
Horchata - a folyĂ©kony tejberizs..A horchata a vilĂĄg szĂĄmtalan tĂĄjĂĄn kedvelt italt. Sok helyen készĂtik, mindenki a magĂĄénak vallja, Ăgy eredeti receptje valĂłszĂnĂ»leg nincs is, minden nemzet a sajĂĄt képére és Ăzlésére formĂĄlva fogyasztja. Ennek a vĂĄltozatnak rizstej az alapja. KészĂtik mandulatejbĂ”l vagy kĂŒlönbözĂ” olajos magvak tejének keverékébĂ”l, néha tehéntejet is adnak hozzĂĄ. Tesznek bele zöldcitromot, vanĂliĂĄt, ki hogy szereti, Ășgy alakĂtja. Aki szereti a tejberizst, fĂ”leg, ha fahéjjal szereti, az prĂłbĂĄlja ki ezt az italt, mert [...] | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/horch... | ||
KezdĂ”dik a hozzĂĄtĂĄplĂĄlĂĄsIgen, ez egy gasztroblog.........és nem egy babanaplĂł. Ennek ellenére azt gondolom, hogy igenis helye van a gasztroblogon-legalĂĄbbis az enyémen mindenképp- a hozzĂĄtĂĄplĂĄlĂĄsnak, annak a folyamatnak, amikor gyermekĂŒnk folyamatosan megismerkedik az Ăzekkel és kb egy éves korĂĄra eljut oda, amikor mĂĄr teljesen a csalĂĄddal egy fazékbĂłl ehet. 3 gyerekes anyukaként lĂĄttam mĂĄr ezt-azt, Ăgy talĂĄn nem teljesen hiteltelen, amit leĂrok. Viszont azt az elején ki kell jelentsem, hogy bĂĄr a következĂ”kben taglaltak sok helyĂŒtt személyes tapasztalatokon alapulnak, mégis van tudomĂĄnyos alapja [...] | ||
Tovább a blogra ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2011/05/... | ||
rebarbara. alma. vanĂlia. egy sĂŒtiben.krisztiĂĄn, rebarbara. rebarbara, krisztiĂĄn. miutĂĄn tĂșlestĂŒnk a bemutatkozĂĄson (ahol mindenki a sajĂĄt nevére koncentrĂĄl), egyĂŒtt hazajöttĂŒnk. megismerkedtĂŒnk és mondhatom, a rebarbara egy jĂł dolog! elĂ”ször almĂĄval pĂĄrosĂtottam, meg azért kerĂŒlt bele kevés eper is (a szĂnét javĂtandĂł), de legközelebb, ha még hozzĂĄjutok, chutney-t és lekvĂĄrt is fĂ”zök belĂ”le. az Ăze kellemesen savanykĂĄs, jĂłl kiegészĂti az epret, az almĂĄt, vanĂliĂĄval pedig remek. ezért is szĂŒletett ez a vanĂliakrémes sĂŒti, ami kissé idĂ”igényes, de nagy adag lesz belĂ”le, Ășgyhogy bĂĄtran neki [...] | ||
Tovább a blogra ... starfokker.blogspot.com/2011/05/rebar... | ||
Epres krĂ©mtĂșrĂłMegérkezett az eperszezon :) A Spar-ban éppen akciĂłs volt az 500g-os krémtĂșrĂł, Ăgy gondoltam csinĂĄlok belĂ”le sajĂĄt készĂtésĂ» epres krémtĂșrĂłt. Finomabb, mint a bolti :) Epres krémtĂșrĂł HozzĂĄvalĂłk:... | ||
Tovább a blogra ... szederliget.blogspot.com/2011/05/epre... | ||
MentĂĄs ZöldborsĂł krĂ©mleves Sajtos-fokhagymĂĄs pirĂtĂłssalA krémlevesek ĂzvilĂĄga nagyon izgalmas és sokszĂnĂ», igyekszĂŒnk ezt be is mutatni. Eddig brokkolibĂłl, tökbĂ”l és bogyĂłs gyĂŒmölcsökbĂ”l is készĂtettĂŒnk. Következzen most a zöldborsĂł krémleves, kicsit mĂĄsképp. HozzĂĄvalĂłk:
| ||
Tovább a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/05/me... | ||
TĂșrĂłs-spenĂłtos puliszkapiteEz a recept a KifĂ”ztĂŒk 2011/5. szĂĄmĂĄban jelent meg, az ĂșjsĂĄg, mint ahogy most mindegyik, eddig megjelent szĂĄm letölthetĂ” a www.kifoztuk.hu oldalrĂłl, természetesen ingyenesen. Ha Ărnom kellene rĂłla, hogy kinek ajĂĄnlom az elkészĂtését, illetve, hogy miért, azt ĂrnĂĄm, hogy:
| ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/turos... | ||
Cukkinis-virslis lecsĂłNéhĂĄny napja olyan meleg van, amit mĂĄr nehezen viselek. ĂrĂŒlök, ha nem kell a tĂ»zhely mellett ĂĄllnom. (Mi lesz velem a nyĂĄron?) Tegnap szerencsére volt ebédĂŒnk, (az elĂ”zĂ” napi zöldborsĂłs csirkeleves és csirkepörkölt kovĂĄszos uborkĂĄval) Ăgy a déli fĂ”zĂ”cskézést "megĂșsztam". Legnagyobbik Fiam halĂĄszlére éhezett, ezért vacsorĂĄra mégis fĂ”ztem, egy kisebb fazék harcsa halĂĄszlét, de most nem passzĂrozgattam, csak egy kis hagymĂĄs-paprikĂĄs levet készĂtettem halĂĄszlé kockĂĄval, és a piros arannyal befĂ»szerezett halat (a mélyhĂ»tĂ”ben volt [...] | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/cukkinis-... | ||
Marharagu spĂĄrgĂĄval
6 dkg bacon, vagy fĂŒstölt szalonna 1/2 csokor zöld spĂĄrga 1 csokor Ășjhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 db paprika 1 db zöld paprika 2 db közepes paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 evĂ”kanĂĄl kacsazsĂr 1 teĂĄskanĂĄl liszt 1 mokkĂĄskanĂĄl majorĂĄnna 1 mokkĂĄskanĂĄl Ă”rölt kömény frissen Ă”rölt fekete bors sĂł | ||
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~... | ||
RĂĄntotta virslivel Ă©s lecsĂłvalLehet, hogy erre az ételre is lesz aki azt mondja, "mi ez a kis semmiség", de olyan finom volt, hogy mégis leĂrom. Tegnap maradt egy kisebb tĂĄnyérnyi lecsĂł, amibĂ”l az összes virslit és kolbĂĄszt sikeresen kihalĂĄsztĂĄk ragadozĂłim :). De a lecsĂł önmagĂĄban is olyan finom volt, hogy felhasznĂĄltam a mai reggelihez. Két személyre sĂŒtöttem 4 db virslit (ez mĂĄr nem roppanĂłs, csak sima virsli volt), aztĂĄn egy jĂł kis hagymĂĄs rĂĄntottĂĄt [...] | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/rantotta-... | ||
EgyszerĂ» rĂ©papĂŒrĂ© babĂĄknakMint azt mĂĄr az elĂ”zĂ” postban emlĂtettem, itt az idĂ”, hogy kislĂĄnyom megismerkedjen az Ăzekkel. 2 napi rizspép utĂĄn akkor jöjjenek a valĂłdi Ăzek. KezdhettĂŒk volna almĂĄval, sĂŒtĂ”tökkel, édeskrumplival is, de én inkĂĄbb a répĂĄt vĂĄlasztottam......a miértre nincs vĂĄlasz, mindegy is, Ășgyis sorra kerĂŒlnek a többiek is hamarosan. Fogtam 7 darab répĂĄt, levĂĄgtam mindkét végĂŒket, alaposan megmostam, majd alufĂłliĂĄba csavartam Ă”ket egyenként. Nem kell meghĂĄmozni, mert sĂŒlés utĂĄn gyönyörĂ»en le lehet hĂșzni a héjĂĄt. 220 fokon sĂŒtöttem Ă”ket olyan [...] | ||
Tovább a blogra ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2011/05/... | ||
EperkrĂ©mleves bogyĂłs gyĂŒmölcsökkelĂttelelt gyĂŒmölcsök JĂł egy hete,hogy elĂ”ször vettem epret. BĂĄr mĂĄr ĂĄprilis végétĂ”l csĂĄbĂtott az illata a zöldségesnél,kivĂĄrtam a szabadföldi,zamatos gyĂŒmölcsöket. AztĂĄn valamelyik nap a fagyasztĂłban kezembe akadt a tavalyrĂłl féltve Ă”rizgetett epervelĂ” utolsĂł adagja.IgazĂĄbĂłl azért hagyok belĂ”le a tavaszra egy keveset,mert egy-egy dobozzal ĂĄt lehet vészelni azt az idĂ”szakot,mikor kaphatĂł ugyan,csak nem a hazai a szĂĄmomra legkedvesebb gyĂŒmölcsbĂ”l. S most kifejezetten jĂłl jött,mert néhĂĄny perc alatt levest készĂtettem belĂ”le.Kivettem még egy adagot a bogrĂĄcsban fĂ”tt,fagyasztott marhapörköltbĂ”l is.Ăgy aztĂĄn pazar ebédĂŒnk volt mikor hazaértĂŒnk.Merhogy a délelöttöt a strandon töltöttĂŒk,ami csalĂĄdunk [...] | ||
Tovább a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/05/a... | ||
MarcipĂĄnfagylaltNyĂĄr...., kĂĄnikula...., faaaaaaaaaaagyiiiiiiiiiiiiiiiiii! NanĂĄ! Még nem fér be a fagyasztĂłba a fagylalt készĂtéséhez szĂŒkséges tartĂĄly, ezért most még csak olyan fagyik készĂŒlnek, amikhez nem kell gép... Ez is ilyen. És annyira egyszerĂ», hogy az mĂĄr botrĂĄny... MarcipĂĄnfagylalt HozzĂĄvalĂłk nagyjĂĄbĂłl 4-5 gombĂłcnyi fagylalthoz: | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/marci... | ||
ParajpudingCsalĂĄdom ma megint szétszéledt (ki munka ĂŒgyben, ki kikapcsolĂłdni), valĂłszĂnĂ»leg csak este jönnek haza , ezért ma kĂsérletezhettem egy kicsit. MĂĄr régen a fejemben motoszkĂĄlt, hogy a spenĂłtot valami habos-krémes formĂĄban kellene elkészĂteni, felfĂșjt, vagy puding formĂĄban. Eszembe jutott, hogy van nekem egy gyönyörĂ», régi szakĂĄcskönyvem, ami elsĂ”sorban zöldséges ételek Ășjfajta elkészĂtési mĂłdjĂĄval ismertette meg anno az ĂșjdonsĂĄgra vĂĄgyĂł hĂĄziasszonyokat. Meg is talĂĄltam a könyvben amit kerestem, a parajpuding elkészĂtésének mĂłdjĂĄt. Liscsinszky Béla [...] | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/parajpudi... | ||
CseresznyĂ©s sĂŒtiKeresztfiammal chat-eltem valamelyik éjjel, és többek között a fĂ”zésrĂ”l-sĂŒtésrĂ”l is beszélgettĂŒnk, mert Ă AngliĂĄban dolgozik nagyobb Testvérével egyĂŒtt, étteremben, és gyönyörĂ»bbnél gyönyörĂ»bb ételeket kreĂĄlnak. A Facebook-ra feltette néhĂĄny sĂŒtijét, és én csak bĂĄmulok, hogy milyen ĂŒgyes, kész chef :)!! Ăgy lĂĄtszik, a csalĂĄdban több szĂĄlon öröklĂ”dött az ételek irĂĄnti szenvedély. El is kértem néhĂĄny sĂŒtije receptjét, és ma megsĂŒtöttem az egyiket. Ami nĂĄla igazĂĄndibĂłl szilvĂĄs sĂŒti, nĂĄlam most cseresznyés sĂŒti lett, mert [...] | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/csereszny... | ||
SĂŒlt csirke "steak"burgonyĂĄvalMa elég sokat "szĂłrakoztam" a konyhĂĄban, ezért nem volt mĂĄr kedvem bonyolult vacsorĂĄhoz. De mire "éheseim" hazaérnek csak kellett készĂteni valami harapnivalĂłt, mert a parajpuding - bĂĄrmennyire finom is, nem az Ă mĂ»fajuk. A sĂŒlt csirkét viszont szeretik, ezért azt kapnak, most sajĂĄt "gyĂĄrtĂĄsĂș" steakburgonyĂĄval. A csirkedarabokat a sĂŒltcsirke fĂ»szerkeverékemmel és... | ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/sult-csir... | ||
LĂĄngos egyszerĂ»enGyerekkoromban, édesanyĂĄmmal a szombat délelĂ”tti piaci bevĂĄsĂĄrlĂĄsok alkalmĂĄval, a zöldségek és hĂșsfélék mellett, lĂĄngos is kerĂŒlt a szatyrunkba, amit, ha nagyon éhes voltam, rögtön neki is ĂĄlltam elpusztĂtani. AztĂĄn, mire megettem, fel is fordult a gyomrom tĂ”le, mert annyira olajos volt, hogy simĂĄn csavarni lehetett volna belĂ”le. A fokhagymĂĄs kencének az edénykéje és maga az ecset is, szerintem miĂłta a lĂĄngosos megnyitott, azĂłta nem volt elmosogatva, persze a sĂłszĂłrĂłval egyĂŒtt. Emlékszem, alig értem fel a pultot, lĂĄbujjhegyre ĂĄllva [...] | ||
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~... | ||
Rebarbara de lux - Rebarbara fagylalt marcipĂĄnnal, kardamommalĂdvözlöm az egybegyĂ»lteket! MielĂ”tt bemutatnĂĄm legĂșjabb fagylaltkreĂĄciĂłmat, megkérek mindenkit, hogy kapcsoljĂĄk ki mobiltelefonjaikat. Teljes csöndet kérek, illetve, megkérnék mindenkit, hogy ĂĄlljanak fel, hogy ezzel is megadjĂĄk a tiszteletet ennek a csodĂĄnak... Köszönöm! És akkor következzék a Rebarbara de lux, azaz a RebarbarĂĄbĂłl készĂŒlt fagylalt luxus kiadĂĄsa... Ălom... ImĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄĂĄdom! EgyszerĂ»en abbahagyhatatlan... az illata, az Ăze, a fĂ»szeressége... Azt hiszem, hogy ezzel a fagyival magasra tettem a mércét...és még csak mĂĄjus van.. és még a [...] | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/rebar... | ||
KrĂ©mes rĂ©papĂŒrĂ©MĂĄr 5dik napja eszegetĂŒnk, de a vĂĄlaszték még nem tĂșl nagy, Ăgy ma az eddig ismert 2 (pontosabban 3)féle összetevĂ”bĂ”l kevertem Eszternek egy olyan pépet, amit nagyon szeretett, meg is ette szinte az összeset. Ehhez felhasznĂĄltam 2 kockĂĄnyi répĂĄt a lefagyasztottbĂłl, ami szerintem kiolvasztva olyan 1 evĂ”kanĂĄlnyi lehet. Egy kicsi pohĂĄrban kikevertem 1 evĂ”kanĂĄl rizsport 30 ml anyatejjel, végĂŒl a rizspépet kevertem össze a répapĂŒrével. Nagyon krémes lett. | ||
Tovább a blogra ... zsuzsiafazekban.blogspot.com/2011/05/... | ||
CseresznyĂ©s sĂŒti eper-banĂĄn "fagyival"A tegnapi sĂŒtihez ma egy kis "fagyit" készĂtettem. Mesés volt a kettĂ” egyĂŒtt. A vilĂĄg legegyszerĂ»bben elkészĂthetĂ” finomsĂĄga ez az epres-banĂĄnos fagylalt. Alapja az érett, fagyasztott banĂĄn. Télen és tavasszal a mĂĄr tĂșl éretté vĂĄlt banĂĄnokat megtisztĂtva bezacskĂłztam, és fagyasztĂłba tettem. Tudtam, hogy az sem fog kĂĄrba veszni, ha eljön az eperszezon. És Ăgy is lett. Ilyen banĂĄnbĂłl készĂŒlt a fagylalt. HozzĂĄvalĂłk:
| ||
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/csereszny... | ||
MedvehagymĂĄs pizza...Még van medvehagyma, illetve, aki nem bĂr magĂĄval, az hasznĂĄlja az idĂ”ben lefagyasztott vagy bĂĄrmilyen mĂłdon tartĂłsĂtott medvehagymĂĄjĂĄt ehhez a recepthez. A medvehagyma valami olyasmi, amit egy szelet vajaskenyérhez is vĂgan harapdĂĄl az ember lĂĄnya... , de feldolgozva, belesĂŒtve valamibe, kifejezetten mennyei... Az illata eszméletlen... az ember percenként nyitogatnĂĄ a sĂŒtĂ” ajtajĂĄt, hogy mikor lesz mĂĄr kész, mikor lesz mĂĄr kész??? És aztĂĄn elkészĂŒl és jĂłl megesszĂŒk és nem is értjĂŒk, hogy eddig [...] | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/medve... | ||
AjĂĄndĂ©kötletek fĂ”zĂ”masinĂĄknak, konyhamĂĄniĂĄsoknak - 2011 jĂșnius I. - BRANDANILegyen egy ilyen is. Mert épp amikor szĂŒkség lenne rĂĄ, nem ugrik be hogy hol lĂĄttam... | ||
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/05/a... | ||
Ne tedd be a kĂ©zipoggyĂĄszba...A Ferihegyi reptéren, azaz, akarom mondani a Liszt Ferenc reptéren jĂĄrtam pĂĄr napja... Ha valaki mĂĄr jĂĄrt ott, lĂĄthatta, hogy egy nagy ĂŒvegdobozban ki van ĂĄllĂtva csomĂł olyan tĂĄrgy, amit azoktĂłl vettek el, akik ezeket a kézipoggyĂĄszban akartĂĄk felvinni a gépre... pedig ezeket csak a csomagtérbe lekĂŒldött poggyĂĄszba lehet elpakolni... Mivel vĂĄrakoztam, volt idĂ”m megcsodĂĄlni közelebbrĂ”l is ezeket a dolgokat... és idĂ”vel jĂłkat röhögtem, röhögtĂŒnk... Az, hogy valaki véletlenĂŒl benne felejti a [...] | ||
Tovább a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/ne-te... | ||
Sokmagvas, tönkölylisztes csavart bagettBĂĄr nagyon szeretem az igazi , ropogĂłs héjĂș fehérkenyeret is, de a mĂĄsik nagy kedvenc a magvakkal dĂșsan telerakott kenyérke. Ez esetben épp bagettek, ami annyival jobb,mint a kenyér,hogy még több magot lehet körbe-körbe rĂĄrakni, és Ăgy sokkal intenzĂvebben lehet érezni evés közben. :)) HozzĂĄvalĂłk: 20 dkg kenyérliszt BL-80 30 dkg teljeskiĂ”rlésĂ» tönkölyliszt 20 dkg öregtészta /sima fehérlisztes/ 1 dcl tej 2 dcl vĂz 1,5 [...] | ||
Tovább a blogra ... szemiramisz.blogspot.com/2011/05/sokm... | ||
NyĂșlgerinc vadasanNyĂșlgerinc erdĂ”k,mezĂ”k,dĂ»nék Ăzeivel UtoljĂĄra bĂ” hĂșsz éve ettem nyĂșlhĂșst.Akkoriban a szĂŒleim tartottak nyulakat,s Ăgy többször készĂŒlt belĂ”le étel.Ăszintén megmondom,hogy nekem azĂłta sem jutott eszembe egészen addig mĂg a Tetrabbit kft nem keresett meg azzal,hogy prĂłbĂĄljak ki valamilyen nyĂșlhĂșsos ételt.MĂĄr csak azért is meglepĂ”dtem,mert tudomĂĄsom sem volt rĂłla,hogy talĂĄlkozhatok nyĂșlhĂșssal a boltok polcain.Az az igazsĂĄg ugyanis,hogy hĂșsfélét kistermelĂ”ktĂ”l,esetleg hentesnél vĂĄsĂĄrolunk.Soha meg sem néztem az ĂŒzletek hĂșspultjait. Most,hogy tudom biztosan kerĂŒl mĂĄskor is a tĂĄnyérunkra nyĂșl.Mert régen is Ăzlett,s most sem volt ez mĂĄsként. | ||
Tovább a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/05/n... | ||
Verrine (mert most Ăgy divat) mogyorĂłs morzsĂĄval, juhtĂșrĂłval, peperonatĂĄval Ă©s ecetes fĂ”tt tojĂĄssalHa flancos szeretnék lenni, azt mondanĂĄm, Anna keresztelĂ”jére prĂłbĂĄlok egy-két elĂ”ételt kitalĂĄlni. Ha még flancosabb, azt mondanĂĄm, maradékokbĂłl dobtam össze. Recept (vagy mi) a képen. Azért olaszul, mert a képszerkesztĂ” betĂ»tĂpusai között nem voltak magyar ékezetes betĂ»k. SzĂłval ha valakinek nem vili, és nagyon szeretné tudni, hogy mi van a pohĂĄrban, Ăme magyarul is - fentrĂ”l lefelé: extraszĂ»z olĂvaolaj, friss kakukkfĂ» sĂł, frissen Ă”rölt feketebors kakukkfĂŒves fehérborecet, fĂ”tt tojĂĄs peperonata pĂŒré friss juhsajt + joghurt pirĂtott mogyorĂł + kenyérmorzsa A [...] | ||
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/05/v... | ||
Ez itt a reklĂĄm helye: Ășj biopiac indul Ă©s Toscana aranyaĂj biopiac kezdeményezés indul a Szent György hegyen. Killer GĂĄspĂĄr borĂĄsztĂłl kaptam a meghĂvĂłt. AkĂĄr vĂĄrĂĄrlĂłként, akĂĄr ĂĄrusként szeretnél részt venni rajta, GĂĄspĂĄrnĂĄl lehet bĂ”vebben érdeklĂ”dni. Nagyon örĂŒlök neki, hogy Ășjabb helyi kistermelĂ”k és vĂĄsĂĄrlĂłk talĂĄlhatnak egymĂĄsra és arrĂłl nem is beszélve, hogy a Szent György hegy lélegzetelĂĄllĂtĂłan szép hely. Ismételten felhĂvnĂĄm figyelmeteket GĂĄspĂĄr finom bioboraira is, érdemes kĂłstolni és vĂĄsĂĄrolni is nĂĄla. Valamint az orszĂĄgban két borĂĄsz készĂt csak verjus-t, az egyik GĂĄspĂĄr. Nagyon finom és [...] | ||
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/05... | ||