Bodzazselé
sponsored links
Sok helyen láttam idén a bodzazselét. Jó hogy eszembe juttatták lelkes háziasszonytársaim, mert bár tavaly már készítettem panna cottához, az csak frissiben elkészített kis adag volt.
Hozzávalók 5 kis erõspistás üvegnyihez:
7 dl félig kész bodzaszörp,
30 dkg kristálycukor,
1 zöldcitrom leve,
csipetnyi só,
2 tasak Haas 2:1 zselatinfix,
vagy Horváth Rozi zselatinpor a tasak szerint minden dl vízhez 2 csapott teáskanál (egy tasakban 8 csapott teáskanál zselatin van).
Szörpkészítéssel együtt érdemes megcsinálni, mikor már 24 órát álltak a bodzavirágok és a citromkarikák a vízben. Ekkor leszûrjük és kiveszünk belõle 7 decit. A tasakon található utasítás szerint...