Currys csirkecombok currys rizzsel, vegyes salátával
sponsored links
Megmondom õszintén nem sok kedvem volt ma fõzni, ebben az irdatlan hõségben. Ma már elõvettem téli álmából a ventilátort, mert már nem bírtam tovább a meleget. Családtagjaim elmentek itthonról, ki horgászni, ki teniszezni, így egy kis blogolvasgatás belefért a mai délelõttömbe. Azért fél 11 körül csak nekiveselkedtem, hogy legyen valami ebéd. Levest nem fõztem, mert a tegnapi petrezselyem krémlevesbõl volt még annyi, ami Apának és nekem elég, a Fiúk nem kértek tegnap sem, hát magukra vessenek. (Õk még nem annyira levesesek mint mi "öregek" :) ) Második fogásként currys csirkecombokat sütöttem, egy csirke XXL-es combcsomagból (5 db volt benne). A megmosott, megtisztított combokat beszórtam szitált ételízesítõvel és hot madras curry porral, sütõfóliába csomagoltam, és 180 fokra melegített sütõben sütöttem kb. 1 órán át, aztán levágtam a sütõfólia felsõ részét, és még 10-15 perc alatt szépen megpirítottam a csirkét.
Ez a sütõfólia nem elõregyártott zacskó, hanem méterben kapható a Tesco-ban, mindig akkorát lehet levágni belõle amekkora éppen kell. Tûzõgéppel tûztem össze mindkét végén, de ugyanolyan jól szuperált, mintha...