Lángos egyszerûen
sponsored links
Gyerekkoromban, édesanyámmal a szombat délelõtti piaci bevásárlások alkalmával, a zöldségek és húsfélék mellett, lángos is került a szatyrunkba, amit, ha nagyon éhes voltam, rögtön neki is álltam elpusztítani. Aztán, mire megettem, fel is fordult a gyomrom tõle, mert annyira olajos volt, hogy simán csavarni lehetett volna belõle. A fokhagymás kencének az edénykéje és maga az ecset is, szerintem mióta a lángosos megnyitott, azóta nem volt elmosogatva, persze a sószóróval együtt. Emlékszem, alig értem fel a pultot, lábujjhegyre állva nyúltam a sószóróért, aminek a bádog tetején lévõ lyukak, már alig-alig látszottak a rájuk ragadt sótól. De ezek ellenére imádtam a piaci lángost. Ki nem hagytam volna semmi pénzért. Már egy jó ideje nem eszem piaci lángost, inkább én készítem itthon, a család nagy örömére...