Rizstej készítése házilag
sponsored links
A tejfogyasztással kapcsolatban szinte naponta változik a tudomány hozzáállása. A tej egyik nap még erõ és egészség, másnap szinte már méregként kezelik. Mindenkinek magának kell eldöntenie a saját hozzáállását, mérlegelve a témával kapcsolatos ismereteit, tudását. Manapság számtalan étkezési irányvonal használja a növényi tejeket, sokan allergia miatt számûzik az étrendjükbõl az állati eredetû tejet. A sokféle elkészítési módból most kettõt mutatok be, amelyek mind a rizsnél, mind a mandulánál alkalmazhatók. Növényi tejet zabból, szójából, búzából vagy olajos magvakból: dióból, mogyoróból stb. is nyerhetünk. A kókusztej házilag készített változatát már bemutattam ITT, illetve a Kifõztük 2010/5. számában. De elérhetõ a www.kifoztuk.hu oldalon is.
Ez a recept a Kifõztük 2011/5. számában jelent meg. Az újság, mint ahogy jelenleg minden eddig megjelent szám, ingyenesen letölthetõ a www.kifoztuk.hu oldalról!
Hozzávalók
a fõzés nélküli változathoz:...