Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Sütõben sült parmezános rántott csirkemellNagy kedvenc a rántott hús, de sütõben még sohasem sütöttem. Elhatároztam, itt az idõ, kipróbálom. Egy kis parmezánnal ízesítettem. Nagyon finom, puha és ízletes rántott szelet lett belõle. Sült hasáb és egy kis savanyú uborka volt a kísérõje. Azt hiszem máskor is így készítem majd, hisz a hagyományos sütési ... |
Tovbb... |
Mangóval göngyölt sertésszeletHozzávalók 4 személyre : 40 dkg sertéscomb, 7 dkg szalonna, 10-12 szelet vékony sonka vagy császárszalonna, 1 mangó, 1 hagyma, 1 kisebb piros paprika, 5 dkg sajt, 4 dkg vaj, 1 dl ... |
Tovbb... |
Sült sertésszelet kapros- tejszínes mártássalEgy gyors és egyszerû sertéshúsból készült ételt hoztam ma. Természetesen készíthetjük csirkemellbõl is, a végeredmény úgy is tökéletes lesz. Köretként én dinsztelt káposztát ettem hozzá, de rizzsel is ehetjük, ki mivel szeretné. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Pácolt magyaros sült oldalasMár rég szerepelt az étlapon oldalas. Általában fokhagymásan készítem, de most egy magyaros pácban érleltem, majd sütés után hagymás törtkrumplival kínáltam. Hozzávalók 3 fõre: |
Tovbb... |
Hentes tokányHa szaftos húsételt szeretnénk készíteni, ami nem a hagyományos pörkölt, akkor jöhet a hentes tokány! Bármikor szívesen fõzöm, hiszen nincs vele sok gond, maradék hús hasznosítására is kitûnõ, úgyis csíkokra kell vágni és a csemege uborka egészen különleges ízt ad neki. ... |
Tovbb... |
Sroganoff marhatokányA marha legnemesebb és egyben legdrágább része a bélszín vagy más nevén a vesepecsenye amely a hátszín és a fartõ között helyezkedik el. Fehérjeszerkezete miatt gyorsan, viszonylag alacsony hõfokon elkészül, ezért nem kell túlsütni vagy fõzni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Fûszerkérges szûzérmeSzaftos, fûszeres hús és saláta vacsorára a gyengém. Az egyik abszolút kedvencem a fûszerkérges szûzérme. A húst fokhagymás, chilis, borsos, római köményes keverékbe hempergetem meg, kérget sütök rá, és kíméletesen készre sütõm. A legfinomabb, mikor a friss kenyérrel felitatod a húsból kicsorgó ... |
Tovbb... |
Sült tarja pirított hagymávalEredetileg hagymás rostélyost terveztem, de az üzletben nem tûnt frissnek az a marha hús, így inkább egy egyszerû sült tarja mellett döntöttem. Végül is a pirított hagyma ehhez is passzolós, köretnek pedig krumplipürére esett a választásom. Mivel Dorka nem igazán húsos, a krumplipüré viszont a kedvence. Botikának ... |
Tovbb... |
Bécsi szelet vagy rántott hús bécsi módraHonnan is ered a bécsi szelet, amely vitathatatlanul az osztrák konyha szimbóluma????? Állítólag úgy került Ausztriába, hogy a XIX. század közepén Itáliában háborúskodó Joseph Radetzky marsall Milánó megszállása közben észrevette, hogy arrafelé zsemlemorzsával borított hússzeleteket sütnek ki. S ha már ... |
Tovbb... |
Pácolt csülök2014. Elfekvõben volt ez a recept, gondoltam hátha tudok értelmesebb tányéros képet készíteni úgy összességében a csülök-köret kombinációról. Hát nem tudtam. Ismétlés pedig már volt. Kemencében sült ropogós bõrû pácolt csülök savanyú káposztán párolt gõzgombóccal, rozmaringos ... |
Tovbb... |
Sós lében pácolt egyben sült csülökMit mondjak, mostanában elég sok csülök került az asztalunkra. Talán tudat alatt ki akarjuk használni az utolsó téli napokat, amikor még tényleg jól esik ilyesmit enni. Férjem is, én is többször nézegettük már a sós lében pácolós módszert, aztán most jutottunk idáig. Meglepõ, a végeredmény azonban nem ... |
Tovbb... |
Keleti fûszerekben pácolt, ropogós karaj, mogyorós-mazsolás rizzselHa már unod a rántott húst, és a keleti ízek sem állnak távol tõled, merj változtatni, nem fogsz csalódni! Habár nálunk, elsõ számú favorit a rántott hús, ezt sem vetette meg a banda, igazi különlegesség. Hogy még egzotikusabb legyen, ezzel a rizzsel tálaltam. Még régen ettem ... |
Tovbb... |
Omlós oldalasHozzávalók: 1,5 kg oldalas 5-6 gerezd fokhagyma ... |
Tovbb... |
KörömpörköltEgy igazi megosztó étel. Lehet imádni és undorodni tõle és a két csoport sohasem fogja tudni meggyõzni a másikat. De miért is kéne? Bevallom, én is közelebb állok a finnyás csapathoz, a férjem viszont egyértelmûen rajongó. Míg anyósom élt, addig évente egyszer-kétszer megfõzte neki, azóta azonban nem jutott hozzá ... |
Tovbb... |
Mustárban pácolt serpenyõs tarja színes vitaminsalátávalRitkán készítek húst ezzel a sütési technikával. A pácolást mostanában gyakrabban választom, hisz így ízletesebb, porhanyósabb hús varázsolható az asztalra. A sok krumpli és rizs köret után pedig igazán jól esett hozzá egy kis színes vitaminsaláta. Hozzávalók 3 fõre: |
Tovbb... |
Klasszikus-rusztikus töltött dagadó vele sült almával, gombávalNem számoltam meg, hányféle töltött dagadót mutattam már be, de igen színes a választék! J Amolyan klasszikust, szerintem még nem. Itt volt már az ideje. Rusztikusra hangoltam formailag, olyan jó kis falusi gombás-májas töltött dagadó sült ki belõle. ... |
Tovbb... |
Sertéskaraj parmezános párizsi bundában amerikai káposztasalátával (coleslaw)Nagymamám legalább annyiszor készített nekünk gyermekkoromban párizsi szeletet, mint rántott bordát. Sosem voltam menzás, minden nap a nagymám fõzte az ebédet, édesanyám pedig a vacsorát. Leggyakrabban kétszer is ettem meleg ételt naponta, úgyhogy volt hová visszanyúlnom, amikor saját háztartást ... |
Tovbb... |
Magyaros sertésraguA környezetemben gyakran tapasztalom, hogy komoly fejtörést okoz a háziasszonyoknak a kérdés, hogy mit is fõzzenek ebédre.Reggelente, mi anyukák, ha van egy pár percünk, miután a gyerkõcöket betessékeltük az iskola kapuján, váltunk egymással egy-két mondatot a gyerekeinkrõl, a tanulásról, az aktualitásokról ... |
Tovbb... |
Egyben sült sertéstarja, gravy-mártássalSzintén egy pókervacsora. A hentesnél járva vetem észre egy szép nagy darab, két és fél kilós szépen márványozott tarját, így egybõl eldõlt mi lesz az eheti vacsora a pénteki pókerre. Az egyben sült húsoknak egy ökölszabálya van, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor egy ... |
Tovbb... |
Rózsaszín marha hátszín és vajas zöldségek sous videEz a hátszín kimaradt a sous vide sorozatból, pedig nagyon is emlékezetes volt. Igaz, szinte mindig túlsütöm a steakeket 1-2 perccel, de soha nem annyira, hogy nagyon bánjam. ... |
Tovbb... |
Csülök cipóban sütveHát, ez nem épp böjtös kaja. De. Fõztem bablevest és valahogy nem fogyott belõle a csülök. Én ettem két falatot belõle és ennyi. Ki nem fogom dobni, az hatalmas pazarlás lenne, fõleg mert házi csülökrõl van szó. Ezért gondoltam ki , hogy megsütöm kelt tésztában,hátha úgy kapósabb lesz. Hát lett, mind ... |
Tovbb... |
OSSO BUCOÍnyenc vasárnap... Így is kezdhetném a bejegyzésem sorait, de inkább úgy fejezem ki magam, hogy végre engedtem a csábításnak és elkészítettem ezt a méltán híres és nagyon finom fõételt, az Osso Buco-t. A fiammal, aki történetesen lecserélte a villáskulcsot a fakanálra, és szakácstanonc egy fõvárosi iskolában ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-tejfölös karajKarajt csak akkor készítek, ha van sok idõm,mert az idõ a titka a jó karajnak. Omlós, puha, egy cseppet sem rágós, sok-sok petrezselyemmel, szuper kis ebéd :) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Mustáros tejfölben sült karajEzt nagyon régóta fõzöm, nem is értem miért nincs még itt? Nagyon egyszerû és nagyon finom. Hozzávalók: 1 kg karaj (fejenként egy szelet bõven elég) ... |
Tovbb... |
Édes-savanyú oldalasA sokadik ragacsos oldalas recept kipróbálása után mondhatom, hogy egyértelmûen ez a változat viszi a pálmát. A csípõs ízek kedvelõi pluszban ízesíthetik csilipaprikával, úgy még finomabb. Hozzávalók 4 személyre ... |
Tovbb... |
Mézes-mázas bordaImádom az egyszerû és mennyei recepteket. A füstölt bordából is nagyon könnyen ízletes fogást lehet készíteni. Mivel elég sós, így elõzetesen nem árt vízbe rakni egy napot, hogy a sósságából veszítsen. Mézes-mázas borda ... |
Tovbb... |
Édes-savanyú ragacsos oldalasHa valami különleges, mégis pofonegyszerûen elkészíthetõ finomsággal kényeztetnénk a családot :-) A titok a hús elõzetes vajpuhára fõzésében rejlik, utána a szószban elegendõ néhány perc alatt átpirítani és már tálalhatunk ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Dubarry szelet.Dubarry szeletet gyakran készítek õsszel, amikor olcsóbban belehet szerezni a karfiolt. Csodálkoztam is a bevásárlás alkalmával, hogy most a téli idõszakban is elég kedvezõ áron hozzá lehetett jutni. Mivel a karfiol a kedvenc zöldségeim közé tartozik,és már elég régen volt dubarry szelet, így nem is gondolkodtam ... |
Tovbb... |
SertéspörköltA mi szerény, ám annál nagyobb étvágyú társaságunknak édesmindegy, hogy marhából, sertésbõl, birkából, vagy éppen õzbõl készül, csupán egy a lényeg: pörkölt legyen! Nincs olyan ember a családomban, aki ne cuppantana egy jólesõt valamilyen pörköltes jellegû étel láttán, vagy hallatán. A magam részérõl a vörösboros ... |
Tovbb... |
Szûzérmék mustármártással, mentás spagettivelA szûzpecsenye az egyik kedvencünk, s minden alkalommal lenyûgöz minket ízével, sokoldalú felhasználási lehetõségeivel. Ezúttal pikás mustáros mártással készítettük, és a köretet is megbolondítottuk kissé. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
BirkapörköltMegosztó étel. Jellegzetes íze és illata van, amitõl sokan idegenkednek - gyerekként én sem szerettem. Aztán felnõttem, és azt gondolom, kenterbe ver akár egy marhapörköltet is :-) ... |
Tovbb... |
Fokhagymás (szaftos) húsA receptet Hankka blogjáról kölcsönöztem. Nagyon finom, köszi Hankka! Nálam csak a fele adagból készült. Ajánlom kipróbálásra már csak azért is, mert az egyébként disznóhúst nem evõ kislányom, jóízûen befalatozta. :) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Tejszínes -hagymás karajIgazából ez az étel szûzpecsenyébõl készül(ne),de mivel nagyon szeretjük,ezért elkészült egy kevésbé költséges,de ugyanúgy finom változata .Ígyis-úgyis nagyon szeretjük . Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Vadas marha knédlivel |
Tovbb... |
Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztávalEgy pót szilveszteri kaja.Hozzávalók: |
Tovbb... |
Elzászi sertéstarjaHozzávalók: 4 szelet tarja, 50 dkg savanyított káposzta, 1 szál füstölt kolbász, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál paprikakrém, 1 dl fehérbor, só, bors, fûszerpaprika; a körethez: 30 dkg krumpli, petrezselyemzöld Elkészítése: A sertéstarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, az ... |
Tovbb... |