Hentes tokány
sponsored links
Ha szaftos húsételt szeretnénk készíteni, ami nem a hagyományos pörkölt, akkor jöhet a hentes tokány! Bármikor szívesen fõzöm, hiszen nincs vele sok gond, maradék hús hasznosítására is kitûnõ, úgyis csíkokra kell vágni és a csemege uborka egészen különleges ízt ad neki.
Ráadásul szinte bármilyen körettel tálalhatjuk: krumplival, rizzsel, tésztával...
Még akkor készítettem a hentes tokányt amikor Imi unokatestvérei jöttek hozzánk hétvégére és egybõl két féle köretet csináltam mellé: szalonnás pirított tésztát és tarhonyát. Nekem tarhonyával jobban ízlett, talán azért, mert már túl nehéznek éreztem mellé a tésztát. Elvégre a tokányból sem sajnáltam a szalonnát, mint ahogy a fenti képen látszik. :)
Hozzávalók:
- 70 - 80 dkg sertéscomb
- 15 - 20 dkg húsos szalonna
- 2 közepes fej hagyma
- 5-6 db csemege uborka ...