Sertéskaraj parmezános párizsi bundában amerikai káposztasalátával (coleslaw)
sponsored links
Nagymamám legalább annyiszor készített nekünk gyermekkoromban párizsi szeletet, mint rántott bordát.
Sosem voltam menzás, minden nap a nagymám fõzte az ebédet, édesanyám pedig a vacsorát. Leggyakrabban kétszer is ettem meleg ételt naponta, úgyhogy volt hová visszanyúlnom, amikor saját háztartást kezdtem vezetni.
Innen a párizsi bundázás szeretete, néhány hetente terítékre kerül nálunk.
Újabban frissen reszelt parmezánnal dúsítom az egyébként egyszerû tojásbundát, ugyanis én nem keverem ki a tojást liszttel. A lisztben megforgatott hússzeleteket a sûrû, parmezános tojásban megmártom, és forró olajban kisütöm.
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 ujjnyi vastag szelet sertéskaraj
3-4 tanyasi tojás ...