Birkapörkölt
sponsored links
Megosztó étel.
Jellegzetes íze és illata van, amitõl sokan idegenkednek - gyerekként én sem szerettem. Aztán felnõttem, és azt gondolom, kenterbe ver akár egy marhapörköltet is :-)
Nálunk, a Sárréten tradicionális ételnek számít, egy lakodalom elképzelhetetlen birkapörkölt nélkül. Sok-sok évvel ezelõtt ritka kincsnek számított a beszerzése, nagyon kevés birkát vágtak, így egy vasárnapi birkapörkölt a vendég iránti maximális megbecsülés és kedvesség jelképévé vált :-)
Aki idegenkedik az ízétõl, tisztítsa meg a húst minél alaposabban a faggyútól, esetleg forrázza is le, hogy csituljon a birkaíz - s utána készítsen belõle igazi, sûrû szaftos pörköltet, ami a hagyomány szerint akkor van jól elkészítve, ha az étkezés végére a tányérban "megfagy" a zsír!
Birkapörkölt
Elkészítési idõ: 3-4 óra ...