Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Gyors, sütés nélküli tútótortaNem igazi kegyetlenség, hogy kilépsz az ajtón, bõrig ázol, elõ kell venni a kabátot, gumicsizmát, el kell pakolni a papucsot, a nyári ruhákat, nem jössz haza minden nap egy rakás friss gyümölccsel a zöldségestõl, nem készítesz minden nap fagyit (na jó, ezt tényleg csak az olyan elvetemült fagyifüggõk csinálják, mint én)? ... |
Tovbb... |
Oregánópesztós pizza szarvasgombás sajttalBeleszerelmesedtem a szarvasgombás sajtba. Az íze intenzív, mégsem túl erõs, szóval nagyon finom. Múlt héten pizzát sütöttem, és az egyik hagyományos (paradicsomszósz-sonka-szalámi-sajt) mellett sütöttem egy oregánópesztós húsmenteset is, amire szarvasgombás sajtot és paradicsomot tettem feltétnek. Isteni ... |
Tovbb... |
Rizsfelfújt szederlekvárral |
Tovbb... |
Csilis bolognai makaróniOlaszországban és szerte a világon az egyik legtöbbször készített ragu, mely valóban Bolognából, Emilia-Romagna tartományból származik. Az eredeti receptjét 1982-ben tették hivatalossá, de ma már ahány ház, annyi bolognai készül. Ez a mi (csípõs) változatunk. A hivatalos recept szerint a hozzávalók: marhahús, császárszalonna ... |
Tovbb... |
Aszalt paradicsom pestoval töltött csigakenyérEnnek a csigának az eredeti verziója Limaránál található, én elsõsorban a tejfölös-kolbászos töltelékén változtattam: aszalt paradicsomos pestoval és levegõn szárított sonkával töltöttem. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Sült zöldbab chilis curryporralSokunk nagy kedvence a zöldbab. Minden formájában szeretem. A kapros zöldbablevesnek - nagymamám receptje szerint - nincs párja, amit természetesen gazdagíthatunk füstölt csülökkel, tarjával. És természetesen bármilyen köret, vagy saláta is készíthetõ belõle. A sült zöldbab ötletét ezen a blogon találtam. Nagyon megörültem ... |
Tovbb... |
Vagdalt halfilé fokhagymával , burgonyapürével tálalvaA receptet én kísérleteztem ki mivel nem ehetek bõ olajban készült ételeket , ezzel a módszerrel elkészíthetõek a kedvenc fasírtjaim és vagdaltjaim is. Nagyon finom és egészséges elkészítési mód. ... |
Tovbb... |
Petrezselymes - fokhagymás hal sült zöldségekkelPontyot ebédeltünk! Petrezselyemmel, fokhagymával töltöttem meg,és friss zöldségekkel sütöttem. ... |
Tovbb... |
Fûszeres héjában sült burgonyaMég valamikor nyár elején viccbõl elültettem 6 szem kicsírázott krumplit. Szépen megjelöltem a helyüket nádpálcával, aztán vártunk. Nem is számítottam rá igazán, hogy lesz alattuk valami, mert ezek nem igazi ... |
Tovbb... |
Pappardelle vargányával és sonkávalHozzávalók 4 személy részére: 400 gr pappardelle tészta ... |
Tovbb... |
Svéd hangulatban: vaníliakrémes áfonyatortaValahogy olyan svéd hangulatba kerültem... Ezért körösztapám által szemenként gyûjtögetett, Svédországból kukoricapelyhes dobozban importált , itthon lefagyasztott áfonyából ezt az egyszerû, finom kávésüteményt készítettem. Elengedhetetlen ... |
Tovbb... |
Olívás-cukkinis-aszalt paradicsomos zsemleMielõtt elindulnánk a pékségbe friss, meleg pékáruért, gondoljuk végig mi magunk olykor miért ne készíthetnénk el kedvenc ízvilágunkkal? Sõt akár fél óra alatt... Olívás-cukkinis-aszalt paradicsomos, mediterrán zsemle... |
Tovbb... |
Joghurtos sós kifli teljes kiõrlésû lisztekbõlÁgi barátnõm nemrégiben olyan helyre vajas kifliket tett fel a blogjára, hogy nem gyõztem bámulni és csodálni, annyira tökéletesek voltak. Tõle lestem el egy másik fajta kiflitekerési technikát. Pontosabban nem tekerte õ se ... |
Tovbb... |
Csípõs-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróvalZseniális, hogy a dél-kelet ázsiai - különösen a thai, vagy a vietnami konyhákban micsoda brilliánsan összetett, izgalmas, ugyanakkor kiegyensúlyozott ízeket képesek produkálni a legkontrasztosabb hozzávalókból. Újra és újra lenyûgözõ a négy fõ íz, a sós, csípõs, édes és savanyú harmóniája. A sós ízt többnyire a halszósz, ill. a ... |
Tovbb... |
Váncza sós perecAz egyik új kedvenc ropogtatnivaló, Mónikától lestem, aki végigsütötte a Váncza-könyvet:) Nekem nem volt elég az a tejmennyiség, ami a receptben volt, kb. dupla annyi került bele; de vigyázni kell, hogy tényleg csak annyit tegyünk hozzá, amennyitõl összeáll a tészta, mert akkor lesz finom ropogós, Ja, és legalább ... |
Tovbb... |
Sacher torta |
Tovbb... |
Édesköménnyel és kaliforniai paprikával sült aranydurbincsAranydurbincsot sütöttük már mandulával kaprosan, lime-mal, petrezselyemmel sóágyon, zöldségekkel és gyümölcsökkel (a receptek a tartalomjegyzék durbincs címszavánál könnyen kikereshetõk), most az õszelõ jegyében paprikával és édesköménnyel ágyaztunk meg neki: Édesköménnyel és kaliforniai paprikával sült aranydurbincs ... |
Tovbb... |
Sonkás tejszínes szélesmetélt |
Tovbb... |
Madártej - Blogkóstoló 11. |
Tovbb... |
Túróval töltött sült paprikaA körvonalakat az ötletszerû (majdnem) bevásárlás adta: a piacon nagyon szép , édes, piros paprikákat vásároltam. Az egészséges vonalat követve túrót és joghurtot pakoltam ... |
Tovbb... |
Csirkemell du Barry módraSokszor készítem ezt az ételt - vagy ilyenszerû ételt - , néha kizárólag csak karfiollal, máskor brokkolival vagy egyéb zöldségekkel vegyesen. Lehet más hússal is csinálni, a hús és a karfiolréteg közé füstölt sonkát is lehet tenni, de így, natúran is nagyon-nagyon finom. ... |
Tovbb... |
Szilvás szûzérmékSzûzérmék kicsit megbolondítva. Aszalt szilva helyett, egyszerû nyers szilvát használtam. Így is nagyon finom, bátran ki lehet próbálni!
Szilvás szûzérmék ... |
Tovbb... |
Marcipános szilvásgombócMióta elõször sikerült normális gombóctésztát készítenem - mindegy, milyen a krumpli, de csak óvatosan a liszttel - van egy évben kétszer: barackszezonban, és ilyenkor õsszel a klasszikus szilvás. A sima fahéjas-cukros töltelék helyett marcipánt használtam, és ezzel a gombóc ugrott egy minõségi osztályt: az együnk ... |
Tovbb... |
Banános rebarbara lekvár ribizlivel |
Tovbb... |
Csípõs lecsó lecsókolbásszalHozzávalók : |
Tovbb... |
Szilvadzsem
|
Tovbb... |
Puha, omlós, mogyorós-csokis cookie (vegán, tej- és tojásmentes)Mindig azt gondoltam, hogy az amerikai keksz alaprecepttel az egyik legfinomabb keksz készíthetõ, amit csak eddig kóstoltam, de ez a kis huncutság rácáfolt, míg elõbbi inkább ropogós, keményebb, ez utóbbi omlós és puha. Egyik éjjel az internetet böngésztem az aktuális híreket olvasgatva, amikor megakadt a tekintetem ... |
Tovbb... |
CSERÉPBEN SÜLT FARMER CIPÓMa délelõtt itthon voltam, és nem volt
kedvem boltba menni. De mivel a vacsora tejfeles tökfõzelék lesz sült
virslivel, ugyebár kellene hozzá friss, ropogós kenyér is. Az ötlet meg
is volt a kenyérsütéshez, csak éppen finomlisztem nem volt elég hozzá.
Gondoltam, akkor készül majd több félébõl... Így aztán került bele ... |
Tovbb... |
Habos almás-mákos sütemény
Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojássárgája ... |
Tovbb... |
Hagymás steakburgonyaSokan azért vásárolnak fagyasztatott krumplit, mert annak kiszámítható a minõsége és mindig kéznél van, nem kell pucolni, összevágni. Nincs problémám a jó minõségû fagyasztott krumplival, a fagyasztást (vagyis a sokkolást) modern eljárásnak tartom, ha valóban friss és adalékmentes zöldségrõl van ... |
Tovbb... |
HamburgerzsemleHozzávalók: 60 dkg liszt 2 dkg élesztõ ... |
Tovbb... |
Kukoricabundás csirke krumplipürével és káposztasalátávalHétvégi vendégség alkalmából készítettem el ezt a finomságot, valami külünlegeset, de mégis szokványosat szerettem volna alkotni :D Hozzávalók: (7 személyre) Husihoz: ... |
Tovbb... |
Fantasztikus házi csokoládéCsokifesztivál volt a millenáris parkban. A sok csokoládé közepette megjött a kedvem a csoki készítéséhez. Édesanyám mondott egy receptet, amit még az õ édesanyja csinált mindig. Hiába, mindig nagymamám remek receptjeinél kötök ki. :) A különbség annyi volt, hogy kakaó helyett tettem hozzá egy kicsi ... |
Tovbb... |
Tiramisu tortaEz a kedves férjem szülinapi tortája volt, azt mondta, hogy a legfinomabb torta, amit valaha evett. A múltkori keresztelõs tortámnál, amikor a piskótát vágtam lapokra, meglátta, és hozzátette, hogy kakaós lap, mascarpone, babapiskóta..:)) Innen jött az ötlet, hogy éppen ilyen tortát készítek majd ... |
Tovbb... |
Pirított õzlábgombás csicseriborsó krémlevesA kedvenc gombám a nagy õzlábgomba (Macrolepiota procera), aminek ilyenkor szeptemberben van a fõ szezonja. Így adta magát, hogy a csicseriborsó levesbe is ez került megpirítva. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Pikáns babpüré vargányávalAmióta az idõjárás õsziesre (nekem már téliesre) fordult az én fejemben a hüvelyesek kerültek elõtérbe . És mivel vargánya rengeteg volt az elmúlt hetekben a piacon, nem hagyhattam ki, hogy ne vásároljak belõle. Isteni párosítás szerintem a gyöngybab és a ... |
Tovbb... |