Joghurtos sós kifli teljes kiõrlésû lisztekbõl
sponsored links
Ági barátnõm nemrégiben olyan helyre vajas kifliket tett fel a blogjára, hogy nem gyõztem bámulni és csodálni, annyira tökéletesek voltak. Tõle lestem el egy másik fajta kiflitekerési technikát. Pontosabban nem tekerte õ se másként, csak a tésztát nem egy nagy körré vagy téglalappá nyújtotta, és aztán azt vágta háromszög alakú cikkekre, hanem bucikká gömbölygette, és azokat egyenként oválisra nyújtotta, majd tekerte. Pontosan azt tette, amit én a magyaros pizzanyelvekkel, már ami a nyújtást illeti, szóval a technika ismerõs. Most már csak tekernem kellett, hogy a tésztából kifli legyen.
Az övéhez nagyon hasonló összetevõkbõl lévõ kiflit én is készítettem már, nagy kedvenc volt nálunk egy idõben, de aztán valahogy elmaradt, inkább kenyeret vagy zsemlét sütöttem. Látva azonban az õ kiflikéit, szinte azonnal el is készítettem az õ receptje szerint, és egyúttal bedagasztottam egy másik adagot is: háromféle lisztet vegyítettem és joghurtot adtam hozzá. Ezzel a kétféle kiflivel vártam haza az én szegény, fáradt Apjukomat, aki 2 napig vidéken dolgozott. Nagyon örült a friss péksütiknek, be is vacsorázott, aztán mély álomba zuhant - végre a saját ágyában, lábánál a 2 macskuszával.
Hozzávalók 8 darabhoz:
35 dkg fehér kenyérliszt
10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
5 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt ...