Hagymás steakburgonya

2013-09-25

sponsored links


Sokan azért vásárolnak fagyasztatott krumplit, mert annak kiszámítható a minõsége és mindig kéznél van, nem kell pucolni, összevágni. Nincs problémám a jó minõségû fagyasztott krumplival, a fagyasztást (vagyis a sokkolást) modern eljárásnak tartom, ha valóban friss és adalékmentes zöldségrõl van szó. Mondjuk zsenge zöldborsóról, amihez mint tudjuk csak borsó szezonban juthatunk hozzá frissen.
Amikor elsõ osztályú krumplihoz juthatok hozzá, addig, amíg meg nem csípi a hideg, addig igyekszem kihasználni a lehetõséget arra, hogy tökéletes sült krumplit készíthessek. Persze utána sem vásárolok fagyasztott krumplit, csak arra a rövid idõre, amíg nincsen megfelelõ minõségû sütnivaló krumpli, addig másféle köreteket készítek krumpliból, mondjuk héjában fõzöm, és krumpliágyat, vagy krumplipürét készítek.
Ezt a steakburgonyát is megfelelõ minõségû krumpliból lehet csak tökéletesen elkészíteni. Nem jó hozzá a magas víztartalmú újkrumpli, vagy az, amelyiket megcsípte a hideg.
A hagyma sem mindegy, hogy milyet használunk hozzá, ropogós, édes hagymával az igazi.
Szerencsére a debreceni piacon mindkét alapanyag megtalálható, mind az agria krumpli, mind a nagyfejû olasz édes hagyma.

Hozzávalók:

1 kg kis szemû agria krumpli héjastól 4 cikkre vágva ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s