Csilis bolognai makaróni

2013-09-27

sponsored links


Olaszországban és szerte a világon az egyik legtöbbször készített ragu, mely valóban Bolognából, Emilia-Romagna tartományból származik. Az eredeti receptjét 1982-ben tették hivatalossá, de ma már ahány ház, annyi bolognai készül. Ez a mi (csípõs) változatunk.

A hivatalos recept szerint a hozzávalók: marhahús, császárszalonna (pancetta), sárgarépa, zeller, paradicsompüré, húslé, vörös- vagy fehérbor. Bolognában és környékén nagy eséllyel kapunk mellé friss tagliatellét, de elõfordulhat, hogy hagyományos zöld lasagne tésztával érkezik. A spagetti inkább délebbre, Nápoly környékén válik népszerûbbé.

A hozzávalók 4fõre:
20 dkg marhahús, 20 dkg sertéshús, fél liter húsalaplé,
50 dkg makaróni, 40 dkg olasz konzerv, hámozott paradicsom ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2013/09/csil...

sponsored links

Keres?s