Fantasztikus házi csokoládé
sponsored links
Csokifesztivál volt a millenáris parkban. A sok csokoládé közepette megjött a kedvem a csoki készítéséhez. Édesanyám mondott egy receptet, amit még az õ édesanyja csinált mindig. Hiába, mindig nagymamám remek receptjeinél kötök ki. :) A különbség annyi volt, hogy kakaó helyett tettem hozzá egy kicsi étcsokit, ezzel lágyítottam az ízét, illetve egy kis tejszínt is. A csoki puha volt, krémes, de szilárd, és olyan selymes íze volt. Hogy van-e erre szó? Nem tudom. A finom túl közönséges erre a csokira. Bámulatos? Azt meg nem ételre szoktuk mondani. Nem tudom. A lényeg: rendkívül jól sikerült. És rendkívül gyorsan elfogyott. Háromféle ízût csináltam: grillázsosat (késztermékbõl), mogyorósat és pisztáciás-aszalt vörös áfonyásat. A lehetõségek száma azonban végtelen. Mazsolás, diós, csilis, csak rajtad áll.
Hozzávalók
- 40 dkg cukor
- 2 dl víz
- 8 dkg vaj
- 25 dkg tejpor ...