Szilvadzsem
sponsored links
- 1,5-2 kg szilva
- 2 kiskanál fahéj
- 1 evõkanál ecet
- 1-2 evõkanál nádcukor
Pár hete ajándékba kaptam szilvalekvárt, ami már el is fogyott, így kaptam kedvet, hogy én magam is készítsek végre lekvárt. Szerettem volna minél kevesebb cukorral illetve tartósítószerek nélkül megoldani a lekvárfõzést. Elõször befõzõcukrot vettem, de miután megláttam a cukor mennyiséget elment tõle a kedvem, 500 g befõzõcukor kellett volna 1,5 kg szilvához, így inkább elkezdtem nézelõdni, keresgélni a neten. Nem volt nehéz dolgom, mivel szilva szezon van-volt sokan fõztek lekvárt a blogokon. Elõször ez a recept tetszett, de szalicilt nem sikerült vennem, így mikor megláttam a sütõbenkészült lekvárt, eldöntöttem, hogy ezt próbálom ...