Marcipános szilvásgombóc
sponsored links
Mióta elõször sikerült normális gombóctésztát készítenem - mindegy, milyen a krumpli, de csak óvatosan a liszttel - van egy évben kétszer: barackszezonban, és ilyenkor õsszel a klasszikus szilvás. A sima fahéjas-cukros töltelék helyett marcipánt használtam, és ezzel a gombóc ugrott egy minõségi osztályt: az együnk a bableves után valamit egyszerû, de népszerû kategóriájából hirtelen menõ desszertté lépett elõ. Ha kapok még ilyen aprószemû szilvát a piacon, biztos lesz idén még egyszer, olyan sikere volt. Teljesen átjött a marcipán íze, a szokásosnál jóval kevesebb fahéjas cukorból enyhén a fahéjas íz - csak arra kell vigyázni, hogy a krumplis tészta megmaradjon háttérzenésznek, ne fojtsa el a szilva-marcipán-fahéj szuper kombinációját.
1 kg fõtt krumpli
kb.20- 25 dkg liszt a tésztához és kevés a gombócozáshoz
1 tojás
só
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa ...