CSERÉPBEN SÜLT FARMER CIPÓ
sponsored links
Ma délelõtt itthon voltam, és nem volt kedvem boltba menni. De mivel a vacsora tejfeles tökfõzelék lesz sült virslivel, ugyebár kellene hozzá friss, ropogós kenyér is. Az ötlet meg is volt a kenyérsütéshez, csak éppen finomlisztem nem volt elég hozzá. Gondoltam, akkor készül majd több félébõl... Így aztán került bele sima, rétes, kukorica és rozsliszt. Amolyan mix kenyér lett. Jó kis tömött, igazi paraszt kenyér sült ki belõle. Milyen jó lesz majd a krémes-tejszínes tökfõzelékhez. Már alig várom az estét. Az ötletet Gionetta adta, a csodás kenyerével...
Hozzávalók: 60 dkg sima liszt, 5 dkg rétes liszt, 5 dkg kukorica liszt, 5 dkg rozs liszt, 1/3 kocka friss élesztõ, kb. 3-3 1/2 dl langyos víz, 1 csapott evõkanál só, 1 kávéskanál ...