Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
A bárány és a tea
|
Tovbb... |
Kakaóvajas szûzérme tallérok sajtos polentával grillezve, zabpelyhes parajszósz ágyon sült baconnelPolentához:
25 dkg kukoricaliszt
7 dl víz
4 ek olaj ... |
Tovbb... |
BBQ marhaoldalas mézes-diós gyökérkenyérrelMondhatjuk, hogy nyakunkon a grill szezon. Ez a BBQ marhaoldalas még a sütõben készült, de hamarosan kiköltözök a kertbe fõzni az efféle ételeket. Mivel a házi készítésû BBQ szószom füstös ízû, így a feeling így is ... |
Tovbb... |
Csak egy pác volt-Szia! -Holnap jönnek a Laciék! -Igen... |
Tovbb... |
BORJÚRAGÚ LEVES TÁRKONYECETTELCsodálatos rózsaszínû, friss borjúcombot vásároltam, nagyon megkívántam a ragúlevest. Nem eszem gyakran húst, fõleg borjút nem, de most akkora lendülettel és szeretettel álltam neki a készítésének, hogy magamon is csodálkoztam. A vasárnap délelõtti Varázsfuvola elõadásáról igyekeztem haza, dudorászva, még a ... |
Tovbb... |
Sertésszelet brokkolivalHozzávalók: - 1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom - 2 evõkanál paradicsompüré - kevés cukor ... |
Tovbb... |
Marha hátszín barna sörös-pirított hagymás mártással, mini yorkshire puddinggal, tormás burgonyapürén laskagombával, újhagymával és tarlórépávalMióta két lelõhelyre bukkantam, ahol érlelt marhahúst árulnak, azóta más hús nem is nagyon volt a konyhában. Persze ez is csak ritkán, mert nem szabad túlzásba vinni. Legtöbbször Béarnaise mártással vagy házi fûszervajjal tálalom. Szerintem nem is nagyon kell mellé más, mint egy saláta, persze az is igaz, hogy sült krumplival sem rossz. Ma viszont a tipikus angol "Sunday roast" inspirált. Ez a ... |
Tovbb... |
Sajtos-tejszínes bárányFúziós és kooprodukció. A báránysült maga a Gyradikoból érkezett-bár szombaton megfogadtuk, hogy nem megyünk többet oda, akármilyen jól is fõznek, mert hogy hétfõn ebédidõben nem voltak nyitva (ezt elég sokan vettük csalódva tudomásul), aztán meg szombaton délután éppen nem volt kiszolgálás, amikor befutottunk. Hát kétszer ... |
Tovbb... |
BORJÚRAGÚEzt a meglehetõsen finom hússzószt azért készítettem, hogy majd borjúragú leves legyen belõle. Felkarikáztam két fej vöröshagymát és feltettem dinsztelõdni pár kanál olajjal. Amikor már üveges volt, hozzáadtam egy apróra vágott sárgarépát és egy petrezselyemgyökeret. Párszor megkevergettem, majd ... |
Tovbb... |
Rablóhús a sütõbõlHozzávalók: Sertéslapocka csirkemellfilé húsos szalonna ... |
Tovbb... |
Díj, üdvözlet és sörben sült fokhagymás oldalas Illéskrisztõl |
Tovbb... |
Majdnem magyaróvári szelet :)Tegnap egészen véletlenül láttam meg ezt a receptet a tévében. A neve borjúszelet magyaróvári módra. Nekem borjúhúsom nem volt, de megpróbáltam a rendelkezésemre álló alapanyagokból elkészíteni az ételt, és mondhatom nagyon finom lett így is, hogy minden volt benne, de minden kicsit ... |
Tovbb... |
Burgonyaágyon sült paprikás karajVolt itthon néhány szelet sertéskarajom, meg egy kis régi, már-már csírázásnak induló krumplim, pár fonnyadozó zöldpaprika a hûtõben és sok-sok kérdõjel a fejemben, hogy ezekbõl mit is lehetne összehozni? Aztán megszületett az ötlet, ami tulajdonképpen ... |
Tovbb... |
Medvehagymás töltött dagadóEgy család árul tavasztól õszig mindenféle dolgokat a fõtér sarkán. Levestésztával, lekvárokkal és birsalmasajttal kezdték mikor elolvadt a hó, és én máris azzal sokkoltam az éppen soron lévõ családtagot, hogy megkérdeztem, mikor lesz málna... Pár napon belül megjelentek a friss dolgok is, tavaszi virágok, petrezselyemzöld ... |
Tovbb... |
Pastramit Húsvétra!Sonkából az érleltet szeretem, nem a füstöltet. Sajtból is. A kolbászt, a halat és a marhát viszont szeretem felfüstölve, ezért álltam neki a saját pastraminak. ... |
Tovbb... |
Húsvét - Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával |
Tovbb... |
Natúr szeletBármibõl készülhet, én karajból szoktam készíteni, és valamilyen párolt zöldséggel, vagy mártással tálalom, mert a karaj elég száraz önmagában. A karajt szeletekre vágom, klopfolom, sózom, majd olajban ... |
Tovbb... |
Töltött szûzérmeAz utóbbi idõben egyre gyakrabban veszek szûzérmét. Nagyon hálás húsdarab, sokféleképpen és nem utolsó sorban viszonylag gyorsan elkészíthetõ. Lehet belõle szép kis medallionokat sütni, de egészben is megtölthetõ, szinte bármivel. Ezúttal én két szûzérmét töltöttem meg különbözõ töltelékkel, az egyiket reszelt sajt + mustár + kolbász keverékével, a másikat ... |
Tovbb... |
Újhagymás sült tarjaHódít az újhagyma, az egyik kedvenc tavaszi csemegénk. Már Csíkban is kapható a piacon..nagyon gyakran vásárolok. Hozzávalók: 6 szelet tarja(nyakkaraj), mustár, flekken fûszerkeverék vagy só, bors, olaj, 1-2 csokor ... |
Tovbb... |
Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek - csülökbõl, karajból, tarjából, bõrös sertés és malackarajból 3.részKét részben már megosztottam menüajánlataimat a témában: Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek - csülökbõl, karajból, tarjából, bõrös sertés és malackarajból ... |
Tovbb... |
Tésztában sült, töltött pulykatekercsA születésn |
Tovbb... |
Zalai rántott sertésszelet + egy újdonságNagyon finom húsétel, olyannyira, hogy a héten kétszer sütöttem! Nagyon egyszerû és, ha kifogyunk a házi zsemlemorzsából - ugyanis én mindig magam gyártom és most pont így jártam -, akkor bátran helyettesítsük reszelt krumplival. Ja, és legyetek bátrak, tarjával készítsétek, mert meglepõen finom és puha hús ... |
Tovbb... |
Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek - csülökbõl, karajból, tarjából, bõrös sertés és malackarajból 2. részHúsvéti menüajánlataimmal igyekszem segíteni az ünnepi elõkészületeket. Több témában is mutattam már be húsvéti receptajánlatokat válogatásaimban, melyekbe ugyancsak érdemes bepillantani, itt. A hagyományosan a húsvéti menü központjában álló ropogós, szaftos és bundázott, sertésbõl készült ... |
Tovbb... |
SÖRBEN SÜLT FOKHAGYMÁS OLDALASA legegyszerûbb, de szerintem a legnagyszerûbb húsétel. Nem éppen diétás falat, ezért a fogyókúrában egyenesen tiltott csemege. De ki tud ellent állni az omlós, aranybarnára sült húsdaraboknak. Aki egyszer kóstolta, nem feledi az ízét az biztos. Sok macera nincs a hússal..., darabolás, fûszerezés, olajozás, nyakon öntés a sörrel és ... |
Tovbb... |
Csülök, ahogy én szeretemA csülök isteni étek. Igaz nem tartozik a gyorsan elkészülõ ételek sorába, de a végeredmény kárpótolja a ráfordított idõt. Én általában römertopfban készítem, igaz így háromszor annyi ideig tart, mintha elõre megfõzném, de szeretem, ha a hús szép komótosan párolódik az edényben és így benne marad az ízanyag és egyben omlósan puhává is ... |
Tovbb... |
Marhapörkölt mexikói módraMindjárt az elején elnézést kérek a képek minõségéért, de sajnos a napokban elromlott a fényképezõgépem. Úgy néz ki,hogy nem érdemes javíttatni sem, tehát muszáj lesz vennem egy újat...hogy mikor, az még a jövõ zenéje. :(( Addig is a telefonommal készítek képeket , amik persze elég gyenge minõségûek, viszont kihagyni sem ... |
Tovbb... |
Sertéshusi görögösen és lassan A Stahl magazin õszi számában leltem rá erre a kiváló receptre. Különlegessége a fûszerezésen kívül, hogy a húst lassan, több órán keresztül kell sütni, és ennek következtében rendkívül puha és omlós lesz. Be kell valljam, hogy az ajánlott 5 órás sütési idõt én egy órával lerövidítettem, mert már 4 óra után is olyan ... |
Tovbb... |
Töltött dagadó kelkáposztás krumplipürével
Nem szándékosan csempészek politikai felhangokat a receptekbe, de úgy látszik, a sütõmet is átjárta hétvégén a korszellem: ezt a sertésdagadót akárhol vágtuk el, mindenhol a nagy Magyarország térkép formáját adta ki. Mikor a fotózás alkalmával kitettem Milán elé az asztalra, ennyit mondott: ... |
Tovbb... |
Pácolt oldalas |
Tovbb... |
BÁRÁNY SÁRGABARACKKAL"Tagine Mischmischia" Húsvét közeledtével beírom egy régebbi kedvenc receptemet,amit már nagyon sokszor készítettem. Eredetileg kellene hozzá egy marokkói cserépedény, de bármilyen más fedeles edényben is ... |
Tovbb... |
Sörös sertéspörkölt puliszkávalMost egy fantasztikus ízû, zamatú sertéspörkölttel jelentkeztem. Bizonyára Ti is pároltatok már sörben húsokat. Én is rájöttem mennyire omlós, finom lesz tõle a hús, a mártás pedig enyhén kesernyés, színe pedig szép fényes. Ha jól megfigyeltétek a képet, ezt a pörköltet behabartam, de nem lisztes tejföllel, hanem mustáros ... |
Tovbb... |
Szûzérme aszalt fügével, aszalt szilvával töltve, bacon szalonnába tekerveSzerettem volna valami finomat készíteni a családomnak, így jött az ötlet, hogy a szûzérmét kellene valamivel megtölteni és bacon szalonnába tekerni, s úgy megsütni. Volt itthon aszalt szilvám és aszalt fügém. Este beáztattam az aszalt gyümölcsöket rumba. A szûzérméket megsóztam, borsóztam és fokhagymás tejben áztattam egy ... |
Tovbb... |
Bécsi borjúbecsináltHozzávalók: 70 dkg borjúcomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál vaj, 7 dkg zabpehelyliszt, 1 liter zöldségleves, 20 dkg sárgarépa, 2-3 dkg kapribogyó, 2 dl tejföl, 1-2 evõkanál ... |
Tovbb... |
A fõ fogás - fonott szûzpecsenye |
Tovbb... |
"Ragacsos" oldalas, spenót, narancs, retek salátávalNem is tudom hol kezdjem ezt most. Talán ott, hogy megint megrekedt a fejemben valami, ezúttal az oldalas. Eddigi tapasztalataim azt mutatják hogy ezzel is aztán csinálhatunk szinte bármit, elbaszni elég nehéz. Mondjuk ha pl. "pudingba" fõznénk lehet nem lenne már annyira jó, de a lényeg hogy elég sokféle fûszert elbír és ... |
Tovbb... |
Mártás befõttesüvegben párolt hússalFaluhelyen, amikor még nem volt ilyen elterjedt a hûtõszekrény, többek között párolva is tartósították disznóvágás után a húst nagymamáink. Nagymamám és édesanyám mai napig készítik disznóvágás után ezt az isteni finomságot. Semmihez sem hasonlítható az íze, a hús pedig, puha, omlós lesz, szinte elolvad az ember szájában. És ez a párolt hús mártással a ... |
Tovbb... |