Töltött dagadó kelkáposztás krumplipürével
sponsored links
Nem szándékosan csempészek politikai felhangokat a receptekbe, de úgy látszik, a sütõmet is átjárta hétvégén a korszellem: ezt a sertésdagadót akárhol vágtuk el, mindenhol a nagy Magyarország térkép formáját adta ki. Mikor a fotózás alkalmával kitettem Milán elé az asztalra, ennyit mondott: "ezzel a Kurucinfón egy napig címlapon lehetnél".
Pedig az almás töltelékkel és az ír kelkáposztás krumplipürével nem minõsül tõrõl metszett kuruc kosztnak - egyébként most, hogy belegondolok, pont március 17-én készült, Szent Patrik napján, az írek nemzeti ünnepén. Így illeszkedik az összeurópai kultúrába is, ami legalább az én tányéromon szimbiózisba került a kurucokkal...
Hozzávalók:
- 1 kg sertésdagadó, felszúrva
Fûszersó: ...