BBQ marhaoldalas mézes-diós gyökérkenyérrel
sponsored links
Mondhatjuk, hogy nyakunkon a grill szezon. Ez a BBQ marhaoldalas még a sütõben készült, de hamarosan kiköltözök a kertbe fõzni az efféle ételeket.
Mivel a házi készítésû BBQ szószom füstös ízû, így a feeling így is szinte teljes volt.
Kedvenc hentesnél jutottam hozzá az elsõrangú marhaoldalashoz. Ez a része nem volt kitéve a pultba, de, amikor rákérdeztem, akkor elõhúzota egy fél marha bordatájékát. Tyû, a mindenit, gondoltam, ugye, hogy mindent lehet kapni, csak kérni kell.
Nem akartam a nagydarab csontos hússal birkózni az elkészítés folyamán így szépen fel is daraboltattam vele.
Itthon megtisztítottam a hártyáktól és a faggyútól, mesés látvány volt már nyersen is.
Tarolt itthon a házi készítésû BBQ szószom, két nagy adag is készült belõle, mely rendre gyorsan el is fogyott, ez volt az utolsó adag belõle, amit most elhasználtam:
Házi készítésû - füstös - barbecue szósz
BBQ szósz II. - egyik jobb, mint a másik
BBQ alapú pizzákat, csirkeszárnyat, sertésoldalast és csirkecombot is készítettem a felhasználásával:
Csirkés BBQ sajttal töltött szélû - cheesy bites - pizza
BBQ csirkeszárnyak
BBQ oldalas
BBQ csirkecombok Kentucky káposztasalátával, vajas-gyömbéres krumplipürével
Többször is visszatapsolta a család a csirkeszárnyat és csirkecombot is:
BBQ csirkeszárnyak másképp - a legfinomabb
BBQ csirkecombok vajas-chilis kukoricával
Pizzából sem egyfélét készítettem BBQ alappal:
"Bogyós" sajttal töltött szélû pizza - BBQ szósszal, dupla szalonnával és más finomságokkal
Csirkés BBQ pizza lepény - kukoricával, szalonnával
Visszatérve a marhaoldalashoz, természetesen bekukkantottam amerikai receptekbe, mielõtt elterveztem, hogy BBQ oldalast készítek. Levontam a következtetéseket és nekiálltam a saját receptem elkészítéséhez.
A marhaoldalast komótosan elõpároltam, hogy már csak akkor kenjem át a BBQ mázzal és süssem ropogósra, amikor már leomlik a csontról a hús.
Sóztam, borsoztam, megszórtam fokhagyma és gyömbér granulátummal. Kettessével fóliába ...