Mártás befõttesüvegben párolt hússal
sponsored links
Faluhelyen, amikor még nem volt ilyen elterjedt a hûtõszekrény, többek között párolva is tartósították disznóvágás után a húst nagymamáink. Nagymamám és édesanyám mai napig készítik disznóvágás után ezt az isteni finomságot. Semmihez sem hasonlítható az íze, a hús pedig, puha, omlós lesz, szinte elolvad az ember szájában. És ez a párolt hús mártással a legfinomabb, legalábbis a mi szájízünknek.
Elõször is leírom, hogyan is készül, ez a befõttesüvegben párolt hús. Édesanyámtól kérdeztem meg a receptet, de nagymamámtól kaptunk egy üveggel ebbõl a finomságból a hétvégére. Drága kikcsi mama, mindig valami finomságot akar adni nekünk. Köszi itt is mama:)
Befõttesüvegben párolt hús
Hozzávalók:
- disznóhús, abból is fehérkaraj, vagy hosszúhús, ahogy nálunk mondják, de combból is finom lesz, a lényeg hogy csont nélküli legyen
- só
- bors
- víz ...