Mártás befõttesüvegben párolt hússal

2012-03-18

sponsored links


Faluhelyen, amikor még nem volt ilyen elterjedt a hûtõszekrény, többek között párolva is tartósították disznóvágás után a húst nagymamáink. Nagymamám és édesanyám mai napig készítik disznóvágás után ezt az isteni finomságot. Semmihez sem hasonlítható az íze, a hús pedig, puha, omlós lesz, szinte elolvad az ember szájában. És ez a párolt hús mártással a legfinomabb, legalábbis a mi szájízünknek.
Elõször is leírom, hogyan is készül, ez a befõttesüvegben párolt hús. Édesanyámtól kérdeztem meg a receptet, de nagymamámtól kaptunk egy üveggel ebbõl a finomságból a hétvégére. Drága kikcsi mama, mindig valami finomságot akar adni nekünk. Köszi itt is mama:)

Befõttesüvegben párolt hús

Hozzávalók:
  • disznóhús, abból is fehérkaraj, vagy hosszúhús, ahogy nálunk mondják, de combból is finom lesz, a lényeg hogy csont nélküli legyen
  • bors
  • víz ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/03...

sponsored links

Keres?s