Csülök, ahogy én szeretem
sponsored links
A csülök isteni étek. Igaz nem tartozik a gyorsan elkészülõ ételek sorába, de a végeredmény kárpótolja a ráfordított idõt. Én általában römertopfban készítem, igaz így háromszor annyi ideig tart, mintha elõre megfõzném, de szeretem, ha a hús szép komótosan párolódik az edényben és így benne marad az ízanyag és egyben omlósan puhává is válik. Általában elõzõ este fûszerezem be, hogy másnapig érlelõdjenek az ízei. Ez a recept tulajdonképpen a "pékné módra" történõ elkészítéssel addig a pontig teljesen megegyezik, míg rá nem kerül a paprikás-tejfölös mártás. Az Édesanyám készítette így mindig, és az õ nyomdokain haladva én is így készítem. Nem mondható egy könnyû, diétás fogásnak, de nagyon tartalmas, nagyszámú vendégsereg fogadása esetén sem marad biztosan senki sem éhes. Savanyú káposztával az igazi és egy korsó jól behûtött finom sör sem maradhat el mellõle.
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os nyers hátsó sertéscsülök, 1,5 kg burgonya, 2 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma a csülökhöz és 2-3 gerezd a burgonyához, 1-2 dl ...