Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
SZÛZÉRME-SÜLT EPRES-BARACKOS-DIÓS SALÁTÁVALNagyon meleg van ma (is)... már délelõtt 32 fok volt, most inkább ki sem megyünk:-) Ebédnek azonban ugyebár készülnie kellett, mi más is lehetne, mint egy jó kis nyári saláta sült hússal? SZÛZÉRME-SÜLT EPRES-BARACKOS-DIÓS SALÁTÁVAL ... |
Tovbb... |
Csontos marharostélyos (rib-eye) steak kecskesajttal töltött grillezett gombafejek és paradicsomok, uborkaöntetes galambbegysalátávalMinden foodie kedvenc hentestõl Gál "hentesutánzat" Józsitól jutottam hozzá egy szép termetes rostélyoshoz, rajta a bordacsontokkal. Elõször egyben akartam megsütni, de végül meggondoltam magam, és a csontok mentén felszeleteltem és így kaptam három 70-80 dekás, bõ háromujjnyi vastag szeletet, amivel azért már lehet mit kezdeni a konyhában vagy a ... |
Tovbb... |
Sült oldalasTegnap már írtam az ebéd bejegyzésemben arról, hogy az ebéddel együtt a maradék oldalast is megsütöttem. Pénteken elfogyott a saját összeállítású sertéssült fûszerkeverékem, most nem volt kedvem új adag kikeveréséhez, ezért a Legkisebbikem Barátnõjétõl kapott számtalan fûszer között válogattam. A flekken fûszerhez nem volt kedvem, mert az illata nem nyerte ... |
Tovbb... |
Húsimádó ragu - fehérboros ragu vegyes húsokból gombával májjal és kapros újkrumplivalBaráti, borozgatós-beszélgetõs vacsorát szerveztem nemrég, erre az alkalomra készült el ez a ragu. Menet közben alakult ki a menü, mikor telefonon megbeszéltük, hogy mikor legyen ez a vacsora megtartva. Miklós felajánlotta az ügy érdekében, hogy hoz otthonról egy vaddisznószívet és májat, nekem éppen volt otthon egy adag birkahúsom, így máris ... |
Tovbb... |
fledermausRégiónkban a rántott húsok legismertebbje a Wiener
Schnitzel, ami szigorúan száz napnál nem idõsebb, pillangóra vágott és
finoman (!) klopfolt borjúdiót, frikandót vagy felsált jelent, lisztben,
felvert tojásban és száraz császárzsemle reszelt morzsájában
hempergetve, hogy azután vajon vagy disznózsíron szigorúan úsztatva,
aranybarnára és ... |
Tovbb... |
CsászárszeletParadicsomos szaftban sült sertésszelet, a köret a hússal együtt sül, ropogós sajtkéreg alatt. Nagyon finom és egyszerû étel, bármilyen savanyúsággal vagy idénysalátával fogyasztható. A receptet Máté Pálné Terenyei Katalin (Kati mama) Ahogy én készítem... címû szakácskönyvében találtam. Sok sikert ... |
Tovbb... |
Szülinapi vacsorám
Nagyon rá voltam éhezve mindenféle sültekre, ezért csupa sülthúst készítettem a születésnapi vacsorára. Sült oldalast, rozmaringos sertéskarajt, natúr libaszárnytõt, rozmaringos csirkecombokat és gombafejeket sütöttem. Köretnek hagymás újkrumpli és nagy tál saláta készült a vacsorához. Életemben elõször az alacsony hõfokon hosszan sütés módszerével ... |
Tovbb... |
Stroganoff bélszín - vagy hasonlóTöbb változata is kering a neten a Stroganoff bélszínnek, szerettem volna elkészíteni az igazit, az eredetit, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik az, mivel ahány receptet megnyitottam, annyi féle volt. Így elkészítettem egyet magamtól, egy nagyon egyszerût. Ha valaki tudja az eredetit, megköszönném, ha ... |
Tovbb... |
Tökfõzelék sültoldalassal |
Tovbb... |
Mandolatormával borított marhaszeletSzeretem a korabeli receptek világát, hajdani mesterek ötleteinek kifogyhatatlan tárházát. A marha ily módú elkészítése azonnal meggyõzött. Remek étel, a hozzá tálalt mentás zöldborsópürével jól kiegészítették egymást. Mint, a borsó meg a héja. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
SÜTÕ(ZACSKÓ)S BUNDÁS HÚSSzánt szándékkal nem írtam sütõben készült rántott húst, mert nem az. Több okból is! 1.) elõször is azért, mert a rántott, vagyis kirántott hús forró zsiradékban történik, ez pedig a sütõben készült, sütõzacskóban. 2.) másodszor a rántott hús hallatán mindenki a liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció használatára asszociál, pedig lehet ezt ... |
Tovbb... |
Barackos borjúraguBarackos borjúragu Hozzávalók: 40 dkg borjúhús, 5 darab kajszibarack, 1 dl vörösbor, fél citrom, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál mustár, 1 evõkanál barna cukor, 1 evõkanál olaj, kakukkfû, 2 cikk ... |
Tovbb... |
Rozmaringos-fokhagymás bárányborda vele sült zöldségekkelKorábban is mondtam már,hogy a sógornõméktõl Húsvétkor egy kisebb fagyasztónyi húst kaptunk.No,most értünk a végére ezzel kiürítve a hûtõnk fagyóját. Az utolsó egy bárányborda volt,amit jó ízesen el is készítettem a páromnak!Köretnek zöldfûszeres bulgurt adok hozzá. ... |
Tovbb... |
Sertéskaraj zöldségekkel, borítékban sütveAz ünnepek nagy zabálásai nem múlnak/múltak el nyomtalanul, sikerült újabb kilókat magamra szedni a már amúgy sem csekély túlsúlyom mellé. Sajnos ezek már az utolsó cseppeknek bizonyultak a pohárban. Kénytelen leszek kicsit "lájtosítani" a blogban, és az asztalomon szereplõ ételek ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 217. nap |
Tovbb... |
Húsgombóc sörmártásbanAmikor a férfiaknak (mint úgy rendesen) kedvezünk a fõzésben is. :) Egy régi újságban, talán Príma Konyhában(anno 2003-4 tájékáról) találtam ezt a receptet, egybõl tudtam, hogy el fogom készíteni, csak az idõpont nem volt biztos, de most elérkezett a nap, ami késik.... |
Tovbb... |
Borjúsült epermártássalHozzávalók: 4 szelet borjúhús , 25 dkg rizs, 8 dkg vaj, 25 dkg eper, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál balzsamecet, só, bors, petrezselyem levél, snidling A rizst megmossuk, és bõ forró vízben 15 percig fõzzük. Lefedjük és 10 percig duzzadni hagyjuk, majd ... |
Tovbb... |
Char siu sertésszelet, kínai BBQEz egy igazi finomság, el tudom képzelni szabadtûzön grillezve milyen finom lehet, legközelebb ki fogom próbálni. Elkészíteni nagyon egyszerû és szerintem másféle hússal is finom, a receptet egy magazinban találtam. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
ZÖLDBORSÓS APRÓPECSENYE - párolt rizzselEzt a tavaszi/nyári zöldborsós fogást gyakran készítjük bográcsban (ezúttal is bográcsban készült:). Évek óta nagy kedvencünk! :P Hozzávalók: - 40 dkg sertéscomb ... |
Tovbb... |
Az örök klasszikus - sajtos-tejfölös húsBalázs kollégám anyukája tipikus fiús anyuka, húst kell csinálnia hússal. Egy hete is ilyet csomagolt kedves kollégámnak, amivel eszembe is juttatta az általam már elfelejtett örök klasszikust. Sietõs estéken összedobható, amíg az ember lánya elmosogat, várjuk a mosógép lejártát, és még zuhanyozni is van idõnk, mire ... |
Tovbb... |
Sertésoldalas barbecue szószbanEz amolyan gombhoz kabátot bejegyzés lesz, mert a körethez készült a hús. Azaz már rég kinéztem magamnak ezt a sárgarépás lencsés köretet, mert még mindig rém egészségesek vagyunk. A lencse miatt malachúsban gondolkodtam, a hentesemnél (mert most már az is van - azért érzitek a fejlõdést) gyönyörû húsos oldalas volt, amit imádok, szóval ... |
Tovbb... |
Hagymás karaj ZsanuáriátólRégi receptre bukkantam Zsanuáriánál. Veni, vidi, vici...jött, látott, gyõzött. Finom lett, bekerült a szakacskönyvbe! 1 kg csont nélküli karaj 3 fej vöröshagyma ... |
Tovbb... |
A bárány megszólal
|
Tovbb... |
Mézes mustáros grillezett tarja kevert salátával, wasabis - tormás öntettel. Karcsúsítás élvezettel!Mostanában készült nálam néhány egyszerû, választékos és igazán ízletes étel a szelektív étkezés jegyében. Hallom magam körül, hogy mindenkit foglalkoztat a tavasz derekán, hogy kicsit könnyítsen a súlyán és a gyomrán, így kifejezetten aktuálisnak érzem a témát még ... |
Tovbb... |
Barnasörös marharagu puliszkatekerccselHa visszagondolok erre az ebédre, megkordul a gyomrom...nem tudom ki készítette már barnasörrel a marharagut (sokan a borra esküsznek), én csak ajánlani tudom, mert nagyon finom ízt ad az ételnek! És hozzá a puliszkatekercs...szerintem isteni! Ritkán eszünk marhahúst, mert piszok drágán mérik, de néha áldozunk a vöröshús oltárán és rászánjuk azt az x-ezer ... |
Tovbb... |
Bocconcini - kicsit másképpA Stahl Juditnál látott eredeti recept borjúkarajt, pármai sonkát és juhsajtot ír elõ, én ezt kicsit pénztárca barátabbá tettem és sertés karajból, Sümegi sonkából és Trappista sajtból készítettem el ezt a nagyon finom ételt, melyet olaszos paradicsomszósszal tettem gazdagabbá. Mindenkinek nagyon ízlett, a gyerkõcöknek ... |
Tovbb... |
Ötperces sertéssült |
Tovbb... |
Boeuf Bourguignon (Burgundi marharagu)Ragu: Marha lábszár 0,80 Sárgarépa 0,30 Póréhagyma 0,20 ... |
Tovbb... |
Konyha próba: zöldséges pirított borjúpaprikássalLázár azt mondta, hogy így készítsem a borjúpaprikást. Nem hibázott, jó a recept. És persze az új konyhához új piac is tartozik, ezért a Fény utcai piacon, gyönyörû borjúkockákat vásároltam. Az is jó volt. A körettel szenvedtem, de végül az is jól ... |
Tovbb... |
Borjúcomb sörmártásbanRég nem készítettem borjúból ebédet. Jólesett ez az ebéd mindenkinek, mert egy igazi házias fogás. Érdemes kipróbálni! Borjúcomb sörmártásban Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Borsos-mustáros tarjaBeköltözött végre az áhított grill:) S mára az összes kellék is rendelkezésre állt, így kirpróbáltuk, hogy ne a szombati vendégség legyen az elsõ teszt. Remekül sikerült a vacsoránk, de azért még tanuljuk a grillezés mûvészetét. Borsos-mustáros tarja ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 207. napCsak csendesen mosolygok, amikor a kifogásokat hallgatom. Olyan emberek kifogásait, akik túlsúlyosak és minden civilizációs betegséggel terheltek. A csendre úgy látom, hogy jobban odafigyelnek, mint a kiabálásra. Miután megtapasztaltam a paleolit életmód gyógyító és fogyasztó hatásait, bizony kiabálhatnékom volt. A benne rejlõ egyszerûség egésszé vált ... |
Tovbb... |
Bœuf bourguignonMár többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden elõkészíthetõ, és a finom borban való állás csak jót tesz Neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak ... |
Tovbb... |
Fehérboros marharaguErrõl a marharaguról annyi a sztorim, hogy este 9-kor kezdtem neki, éjfélre lett kész, ezért nem ettem belõle, csak ellenõrzésképpen csekkoltam az egyik húskocka puhaságát, majd másnap este, miután egész nap az isteni marharagu ízét éreztem a számban, belenéztem a hûtõbe, és a marharagu eltûnt! Geri megette az egészet!!!!! Váááá! Azt mondta ... |
Tovbb... |
Lapocka kicsit másképpA közel 2 kg-os bõrös lapockából levágott 3 szeletet tegnap készítettem el. Ez volt az utolsó fogás abból a darabból, amibõl a pörkölt , majd a legszebb részébõl a préselt sonka készült. Nagyon szeretjük a jó kis finom szaftos husikat. A lapocka nem kimondottan szelethúsnak való, mert eléggé szálkás, de ha mégis így sikerül, hogy van belõle három ... |
Tovbb... |
Sült oldalas Elõrebocsátom, hogy ez nem az az étel, amitõl fogyni lehet :) Persze ennek a blognak soha nem is volt ez a célja, ezt most azért említettem meg külön, mert ez az étel azon kevesek közé tartozik, amit általában zsírral készítek. Lehet olajjal is, de akkor elveszik a számomra legkülönlegesebb bája: a sült húsos-zsíros friss kenyér... nyammm :) ... |
Tovbb... |