SÜTÕ(ZACSKÓ)S BUNDÁS HÚS
sponsored links
Szánt szándékkal nem írtam sütõben készült rántott húst, mert nem az. Több okból is! 1.) elõször is azért, mert a rántott, vagyis kirántott hús forró zsiradékban történik, ez pedig a sütõben készült, sütõzacskóban. 2.) másodszor a rántott hús hallatán mindenki a liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció használatára asszociál, pedig lehet ezt máshogy is, "egészségesebb" verzióban elõadva. Például liszt és zsemlemorzsa helyett csak zabkorpát használva, a sütési zsiradékot pedig sütõzacskóra cserélve.
Én szeretem a hússzeleteket bundázás elõtt sóval, borssal, reszelt fokhagymával elkevert tejben megáztatni. Sokszor egy egész éjjelre is így pihennek a hússzeletek. A sülés közben pedig kényelmesen elkészíthetõ hozzá ez az EGYSZERÛ PARADICSOMSALÁTA.
És hogyan is lesz belõle isteni bundázott hús?
És hogyan is lesz belõle isteni bundázott hús?
HOZZÁVALÓK
2 db csirkemell (félbe vágva, és kiklopfolva)
zabkorpa
2 db tojás
1 db fokhagymagerezd ...