Sült oldalas
sponsored links
Tegnap már írtam az ebéd bejegyzésemben arról, hogy az ebéddel együtt a maradék oldalast is megsütöttem. Pénteken elfogyott a saját összeállítású sertéssült fûszerkeverékem, most nem volt kedvem új adag kikeveréséhez, ezért a Legkisebbikem Barátnõjétõl kapott számtalan fûszer között válogattam. A flekken fûszerhez nem volt kedvem, mert az illata nem nyerte el a tetszésemet, Párom pedig kikötötte, hogy nagyot ne újítsak az ízvilágon, mert azt szereti, ahogy eddig készült a sült. Találtam egy Gulyás fûszerkeveréket és egy Petrezselymes fasírt fûszerkeveréket, ezeknek az összetétele hasonlított legjobban az általam összeállított sertéssült fûszer ízvilágához, így ezzel a kettõvel fûszereztem meg az oldalast.
A tepsi húshoz felhasználtam a teljes gulyás fûszerkeveréket, és a fasírt fûszerkeverék felét. A tasakok hátoldaláról megmutatom az összetételt.
A befûszerezett oldalast 175-180 fokon, légkeverésen sütöttem sütõpapírral bélelt tepsiben, folyadék hozzáadása nélkül, alufóliával lefedve kb. 2 órán át. Ilyen lett a végére, úgy, hogy még ...