Szülinapi vacsorám
sponsored links
Nagyon rá voltam éhezve mindenféle sültekre, ezért csupa sülthúst készítettem a születésnapi vacsorára. Sült oldalast, rozmaringos sertéskarajt, natúr libaszárnytõt, rozmaringos csirkecombokat és gombafejeket sütöttem. Köretnek hagymás újkrumpli és nagy tál saláta készült a vacsorához. Életemben elõször az alacsony hõfokon hosszan sütés módszerével készítettem a vacsorát, és olyan frenetikusan finom falatokat tehettem asztalra, hogy hihetetlen. Az oldalast és karajt legalább 3,5- 4 órán át sütöttem, elõször 120 aztán 140 fokon, légkeverésen, kis tepsiben. Elõkészítettem 6 szelet csontos hosszú karajt, befûszereztem sertéssült fûszerkeverékemmel, és rozmaring leveleket is tettem rá, alufóliával lefedve félreraktam, amíg az oldalas elõkészítését végeztem. A gyönyörû húsos oldalast 12 darabra vágtam, azt is megfûszereztem sertéssült fûszerkeverékemmel tepsibe raktam lefedtem alufóliával és a 120 fokra elõmelegített sütõ legalsó sínjére tettem. A karajt kis zepter tepsivel alulról a negyedik sínen lévõ rács egyik oldalára szintén a sütõbe toltam. A húsok elõkészítését a libaszárnytõvel folytattam. A 6 db libaszárnytõt is megtisztítottam minden tollpihétõl és tok maradványtól (ez kicsit több idõt vett igénybe, de a végeredmény kárpótolt), alaposan megmostam, másik kis zepter tepsibe raktam, megsóztam, lefedtem alufóliával (mindig fényes fele a hús felé) és a karaj mellé toltam alulról a negyedik sínen lévõ rácsra. Végül maradt a csirkecomb. 3 felsõ combot és 3 alsó combot szintén megtisztítottam, megmostam, kerámia ...