Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kelt tészták
sponsored links
Pizzás csavart rudakHozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt 25 dkg puha vaj 10 kg tejföl ... |
Tovbb... |
Ferdinánd tekercsAz egyik új kedvencünk a Ferdinánd tekercs névre hallgató sütemény. Édes és puha, melegen nagyon ütõs, halkan jegyzem meg szerintem finomabb, mint a kürtöskalács. 2 dkg élesztõ ... |
Tovbb... |
Aranygaluska tojáshabbalAz elsö aranygaluskám is elkészült. Limara receptjét használtam, ami tökéletes, mint mindig. Vanília- vagy borsodóval szokás tálalni, de nekem nem volt idöm most ezzel foglalkozni, inkább egy kis tojáshabot tettem a tetejére. Nagyon finom lett vele! Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Virslis buciSokszor készül nálunk, remek iskolai tízóraira, vagy családi összejövetelekre. A recept a júniusi Kifõztükben is megjelent. Hozzávalók a tésztához: ... |
Tovbb... |
Újfokhagymás zsemleAz újfokhagymánál talán csak a legelsõ zsenge zöldhagymák jobbak. Vagy nem. Én mindenesetre az újfokhagymát is meg tudom enni nyersen, magában, annyira édeskés, selymes íze van még, lédús, nincs semmi karcos vagy keserû, könnyeztetõ ... |
Tovbb... |
Kelt kifli - élesztõ kiskátéA legnagyobb baja ennek a kiflinek, hogy ha egyszer elkezded sütni, minden héten egyszer sütni fogod azután. Persze hétvégén ez nem nagy áldozat, mert amíg az ebéd fõ ez is megvan. A kenyérsütõ dagasztó programja persze sokat egyszerûsít az egész folyamaton. Az eredetije, ha minden igaz Limarától származik, de mintha ott sörkifliként szerepelt volna, és sós ... |
Tovbb... |
MODERN ARANYGALUSKAModernnek neveztem el, mert nem a megszokott, hagyományos módon készítettem. 1 kg liszt 5 dk élesztõ 6 dl langyos tej ... |
Tovbb... |
Csigalegyezõ variációVan néhány sütemény, amit nem lehet elfelejteni. Ilyen ez is, eMargit oldaláról. A Falunapra és a Tájház avatóra ezt is sütjük, ma tehát kipróbáltam. Bár ez egy diétás vagy milyen változat lett, fele részben Graham liszttel készült, és cukor helyett nyírfacukorral. ... |
Tovbb... |
Májjal töltött pirog, majoránnás kelt tésztávalNéha kisebb bakikból lesznek a legjobb fogások. a történet röviden annyi, hogy elkészítettem a resztelt májat viszont elfelejtettem, hogy elfogyott a burgonya. Köretek kísérletezésére nem volt nagy kedvem, így elõvettem régi jó barátomat, a pirogot. A pirogot bármivel tölthetjük, zöldséggel, hússal, vagy vegyes. Nincsenek ... |
Tovbb... |
Krumplis hajtogatott kapros "túróval"Hozzávalók: 400 g világos tönköly liszt 200 g bio margarin 200 g megfõzött, áttört krumpli ... |
Tovbb... |
Ajváros tekercs80 dkg finomliszt 1,5 dl étolaj 5 dl langyos tej 5 dkg (1 kocka) élesztõ ... |
Tovbb... |
Lekváros bukta60 dkg liszt
3 dkg élesztõ
2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez ... |
Tovbb... |
Túrós batyuA házi túró egy kicsit megviccelt, mivel sokkal krémesebb, lágyabb volt, mint egy üzleti. Mikor a krémet kikavartam, elég hígnak tünt , aztán mikor a felvert tojásfehér is hozzákerült már biztosan látszott, hogy hígabb a kelleténél. Most mitcsináljak? Semmit. Töltöttem a batyukat így, egy kicsit nehezebben. Sülés közben összenõttek, de miután ... |
Tovbb... |
Vaníliás csigaAz a jó abban, ha így készül a csiga, hogy nem szárad ki olyan hamar, akár még másnap is élvezhetõ, annak ellenére, hogy kelt tésztáról van szó. Ez vaníliás csiga, mert vaníliás pudinggal van megtöltve, de csokis pudinggal is elkészíthetõ, vagy bármilyen más ízûvel, ízlésünk szerint. ... |
Tovbb... |
Virslivel töltött lángos salátávalNálunk a lángos sütés, Anyósom "feladata", nem igen próbálkoztam még vele, mert gyakran készíti. De a Tesóm most azt mondta úgy enne lángost. Na gondoltam egye fene megpróbálom, nem lehet olyan nagy ördöngösség. Igen, csak hogy leginkább töltött lángost enne. Na köszi, ne is simát hanem rögtön töltöttet. De neki álltam és jól sikerült. Finom lett. Sõt legközelebb már ... |
Tovbb... |
Lekváros buktaHozzávalók: 50 dkg finomliszt 2 db tojás sárgája 3 dl tej ... |
Tovbb... |
AranygaluskaA hétvégén annyira jó volt a tepertõs pogácsa, meg a kapros-túrós lepény, nem bírtam magammal tegnap reggel korán megint nekiálltam és ez lett a gulyásleves után. A már szokásos kelt tészta bedagasztva: ... |
Tovbb... |
Ordás buktaHétvégén sütöttem, és nagyon szerettük. A fotó elmond mindent . Ordás bukta Hozzávalók a tésztához: ... |
Tovbb... |
Aszalt paradicsomos tekercsNagyon rákaptam mostanában ezekre a gyors csigákra, és újabbnál újabbakat találok ki. :D A vajas tésztával még kísérletezek, minthogy a vajat alapvetõen kerülöm, ezért általában valahogy nem sikerül olyan jól ez a fajta tészta. :P ... |
Tovbb... |
Kakaós puffancsAz utolsó egyetemi napra kissé túlvállaltam magam, elaludtam, jegybeíratás, könyvtár, piac, jegyzetcsere és három egyetemi óra, fél órás szünetekkel, úgy, hogy ne nagyon késsek el sehonnan. Útközben a Vásárcsarnokban vettem magamnak egy csokoládéval bevont minikuglófot reggeli-ebéd-uzsonnának, de szegénykém már elég száraz volt... viszont ... |
Tovbb... |
Pizza csigaHa már nagyon únnánk a különféle szendvicseket, készíthetünk például ilyen harapnivalót is, mint ez a pizza csiga. Nagyon finom, puha, és kiváló tízórai vagy uzsonna lehet szendvics helyett. Laktató, magas kalóriatartalmú, szénhidrátban gazdag, ezért sajnos nehezen emészthetõ. Tehát ... |
Tovbb... |
CSOKIS RÓZSAEgyik barátném küldött nekem egy fotót drótpostával, hogy annyira megtetszett neki ez a reggeli sütemény, hogy arra gondolt, én biztosan meg tudom majd sütni, hiszen nekem a kelt tészták "a kisujjamban vannak..." Mikor megláttam a képet, rögtön én is bele estem ezekbe a rózsákba, úgy ... |
Tovbb... |
Aranygaluska.A hûvös idõnek köszönhetõen már tegnap eldöntöttem, hogy ma aranygaluskát fogok sütni. Olyan régen sütöttem, hogy már nem is emlékszem rá, pedig nagyon szeretjük. Ma reggel aztán még hidegebb, és esõs reggelre ébredtem, így már alig vártam, hogy a sütõ melegétõl, kicsit a konyha bemelegedjen. Persze az sem mellékes, hogy a a meleggel ... |
Tovbb... |
Csípõs kolbászos - medvehagymás - túrós kombeMint említettem az elõzõ bejegyzésemben, két féle kombe-t készítettem. De mostanában ez lesz az utolsó amit megmutatok nektek, meg ne unjátok õket. Íme a második, csípõs kolbászos - medvehagymás - túrós. Gondolva a nagyokra, akik szeretik a csípõset. elszáguldottam a piacra, és hoztam két szép csokor medvehagymát és már ... |
Tovbb... |
Fûszeres csigaNéhány hete találkoztam Edi konyháján ezzel a guszta csigával. Fõleg a fûszerezése fogott meg, ígyhát kipróbáltam. Finom, illatos, foszlós és gyorsan-elfogyós lett. A tésztájához: ... |
Tovbb... |
Marcipános csigaHogy ne csak a kertes bejegyezésekkel legyen tele a blog, jöjjön egy kis elmaradás: a klasszik Ikeás csiga tésztája marcipánnal töltve. Nekem bejött, a maradék marcipánbevonót remekül el lehet benne ... |
Tovbb... |
KAKAÓS-FAHÉJAS BRIÓS ÓRIÁS VÁLTOZATBANA tésztája kellemesen puha, a töltelék finom kakaós > kell ennél több a reggeli tej vagy kakaó mellé? :) Hozzávalók a tésztához: - 50 dkg finomliszt ... |
Tovbb... |
Karcagi ferdinánd tekercs -belga módraChili és Vanília,azaz Mautner Zsófi blogját a kezdetektõl olvasom. Szinte minden ízlik,amit készít,ami meg nem,az csak azért nem,mert valamelyik alapanyagot nem szeretem. Ha vendégek jönnek, az õ szakácskönyve az elsõ, amit elõveszek és a siker mindig biztos. Adtam már így török és mexikói vacsorát, készítettem ... |
Tovbb... |
Krumplis perec (egészségesebb alapanyagból)Hozzávalók: 2-3 db krumpli, 1 dkg. élesztõ,1 tojás,kb 1 dl tej, só, finomliszt és Nature Cookta gesztenyeliszt vegyesen / a teljes mennyiség lehet finomliszt/a mennyiség kb.30 dkg volt összesen . Olaj, porXukor(nyírfacukor), ... |
Tovbb... |
Pizzás csiga
Mielõtt a pizzás csigát elkezdeném, kicsit visszakanyarodnék a tegnapi napra. Tegnap úgy el voltam ragadtatva az ajándékommal, hogy az ebéd teljesen kiment a fejembõl. Nem megfõzni, csak bevezetni a "naplóba". Szóval tegnap 10 csirkemellfilé középrészébõl, egy csomag mirelit zöldségbõl (45 dkg-os borsó és répa), 37,5 dkg paraboiled ... |
Tovbb... |
Sonkás - spenótos - túrós kombeHogy mi is az a kombe? Egy isteni finomság amit el lehet készíteni sós és édes verzióban is. A töltelékének csak a fantáziánk és a hûtõnk tartalma szabhat határt. Alapvetõen édességeket osztok meg veletek, ritkán van sós, illetve fõétel nálam. De amikor a múlt héten megláttam ezt Chef Vikinél azonnal beleszerettem. Ezt meg kell ... |
Tovbb... |
Éljen a szotyi! Napraforgós, medvehagymás csigaRajtam kívül még hányan vettetek iskola után a sarki trafikban pirított, meleg szotyit és ültetek fel a suli melletti pirosra mázolt pad háttámlájára egy jó kis szotyihéj köpködésre? Mindenki, ugye? :))) De mi lett a jó öreg szotyival? Jól megfeledkeztünk róla. Néha találkozunk vele a kenyér tetején, meg a müzliben. Dió, pisztácia, fenyõmag, kesudió és a ... |
Tovbb... |
Gesztenyés - forró csokis kombeÍme, nem tudtam ellenállni, ki kellett próbálnom édesen is a kombét. Huh, nagyon finom, kellõen lágy, isteni csokis és még jobban gesztenyés. Nagyon finom lett. Színes cukorkákkal feldobtam a tetejét. A fiúk sajnos bárányhimlõsek, ez is volt az egyik ok amiért megsütöttem ezt a finomságot. Kell a meleg nekik így jó ha sül valami, na meg persze ... |
Tovbb... |
Karamellszirupos almás-fahéjas tekercsMár megint sikerült belenyúlnom a tutiba. Mármint receptileg. Ismét egy finom, édes, abbahagyhatatlan nyalánkság. Amerikai. Természetesen. |
Tovbb... |
Fahéjas és kakaós csigákTrollanyunál olvastam ma, hogy milyen jó dolog saját két kezünkkel a család asztalára varázsolni a friss kenyeret, pékárut, még akkor is, ha mondjuk nem jön ki olcsóbban mint a boltban vásárolt, és hát munka is van vele. Nagyon megindított, amit írt, így Abit a hónom alá kaptam és kiszaladtam a közeli lengyel boltba ... |
Tovbb... |
Kecskesajtos kelt csigákNéhány hete fedeztem fel a helyi piacon, a tejpiac részlegen, hogy egy hölgy házi kecskesajtot árusít. Mivel elég erõs fenntartásaim vannak a kecskével kapcsolatban, egy ideig csak nézegettem, gusztáltam a sajtokat, de végül gyõzött a kíváncsiságom és vásároltam belõle. Egy köményes és egy petrezselymes landolt elsõként a ... |
Tovbb... |