Kecskesajtos kelt csigák
sponsored links
Néhány hete fedeztem fel a helyi piacon, a tejpiac részlegen, hogy egy hölgy házi kecskesajtot árusít. Mivel elég erõs fenntartásaim vannak a kecskével kapcsolatban, egy ideig csak nézegettem, gusztáltam a sajtokat, de végül gyõzött a kíváncsiságom és vásároltam belõle. Egy köményes és egy petrezselymes landolt elsõként a kosaramban. Este vacsorához terítettem és a sajtokat is az asztalra tettem. Nem mondtam meg a fiúknak, hogy kecsketejbõl készültek, tudtam, hogy kapásból elutasítanák, csak annyit árultam el, hogy friss házi sajtok.
Talán mondanom sem kell, hogy a sajtok pillanatok alatt eltûntek, az óvatos kóstolás után mindannyian rávetettük magunkat, nem gyõztünk betelni a lágy, krémes finomsággal. Nekem vékonyra szelt rozskenyérre kenve, paradicsom karikákkal megrakva volt az igazi, de a nagyobb fiam csak önmagában ette.
A sajtból most már szinte mindig van itthon és tegnap elérkezett az idõ, hogy valami kelttésztában is próbát tegyek vele. Spárgakrémlevest fõztem, mellé képzeltem el mini kecskesajtos csigákat. A csigucik fantasztikusak lettek, vendégváró falatoknak, borkorcsolyáknak is kiválóak lennének.
Hozzávalók: ...